Kinyílt a pofonláda Orbánék előtt: Súlyos dolgokkal vádolják a magyar kormányt a szerbek

Ezt nagyon elmérték.

A szerbiai szervezett bűnözés elleni ügyészségnek nincs tudomása arról, hogy az afganisztáni tálibok ellenőrzésük alá vonták volna a szerb– magyar határon tevékenykedő embercsempész csoportokat – írta a Szabad Magyar Szó a Szabad Európa szerb nyelvű honlapján (RSE) megjelent beszámoló alapján.

Mint megírtuk, Kocsis Máté kormánypárti frakcióvezető még november elején jelentette be, hogy elkészült a magyar titkosszolgálati jelentés, amely szerint megjelentek a szerb–magyar határon az olyan terrorszervezetek, mint az Iszlám Állam, az Al-Kaida és a Hamász, és tudatta azt is, hogy a tálibok is mozgolódnak a Vajdaságban. Állította, rengeteg embercsempész pedig rokoni kapcsolatban áll tálib kormányzati vezetőkkel. Most viszont

a szerb ügyészség cáfolta Kocsisék megállapításait.

Az RSE érdeklődött Szerbia és Magyarország belügyminisztériumainál és biztonsági szolgálatainál arról, hogy tálib militánsok vonták-e ellenőrzés alá az embercsempészeket, azonban egyik helyről sem reagáltak megkeresésükre. A magyar titkosszolgálati jelentést pedig nem kívánta kommentálni az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) sem.

Kiemelték, a szerb fél azt követően foglalat állást az ügyben, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága október 31-én kezdeményezte a jelentés titkosításának feloldását. Szintén figyelemre méltó mozzanat, hogy a magyarországi Terrorelhárítási Központ közölte:

nem rendelkezik olyan információkkal,

hogy olyan terrorcselekmények elkövetését terveznék, amelyek közvetlenül veszélyeztetik Magyarország polgárait.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/26/rendkivuli-bejelentest-tett-kocsis-mate-titkosszolgalati-jelentest-keszitett-a-kormany-a-terrorveszelyrol

Valódi Hírek