Rendkívüli bejelentést tett Kocsis Máté: Titkosszolgálati jelentést készített a kormány a terrorveszélyről

Az embercsempész-hálózatok miatt.

Titkosszolgálati jelentés készült a migráció terrorkockázatairól – tudatta csütörtökön Ásotthalmon Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki a dokumentum nyilvánosságra hozatalát kezdeményezi.

A kormánypárti politikus szerint rendszeressé váltak az erőszakos és fegyveres támadások. Mindenkinek látnia kell, mi történik a migráció terén, milyen terrorkockázatok „leselkednek” Magyarországra és az egész kontinensre – fogalmazott.

Azt mondta: a migrációs nyomás fokozódásával

a terrorkockázat is fokozódik.

„Mind a biztonsági határzár, mind pedig az itt szolgálatot teljesítő rendőrök és határvadászok terhelése nő”

– közölte.

Kocsis Máté azt mondta, az Országgyűlésnek és a kormánynak is az az elsődleges felelőssége, hogy megóvja Magyarország minden polgárát, és készen állnak arra, hogy minden további intézkedést megtegyenek ennek érdekében.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára

az „egyre szervezettebb” embercsempész-hálózatokra hívta fel a figyelmet (?).

Megjegyezzük: valóban szervezettek lehetnek az embercsempész-hálózatok, ha már az Orbán-kormány arról határozott, hogy kiengedi a börtönökből az embercsempészeket.

Rétvári Bence úgy folytatta: ezek idén eddig több mint egymilliárd euró (nagyjából 383 milliárd forint) bevételre tettek szert.

Úgy vélekedett: minél szervezettebbek a hálózatok, annál nagyobb erővel próbálnak áttörni a határon a migránsok, és annál inkább – fűzte hozzá –

megpróbálják „az EU nagyon laza jogi szabályozását kijátszani”.

Az Európai Unió nem abban segít, hogy minél többen tudják védeni a déli határt, hanem azt szeretné, hogy ennél a húsz kilométeres, „legostromoltabb” szakasznál lehessen benyújtani az összes migrációs kérelem csaknem egyharmadát – fejtegette az államtitkár.

Rétvári Bence azt hangoztatta,

„Magyarország óriási erőfeszítést tesz azért, hogy minél kevesebb terrorista jusson be Európába,

az EU-tól azonban nem kap segítséget”.

Felhívjuk rá a figyelmet, hogy korábban megírtuk, Magyar Levente, Szijjártó Péter beosztottja a vajdasági Topolyán azt közölte:

„Le kell bontani a Magyarország és Szerbia közötti fizikai határokat

az emberek közötti kapcsolatépítés, a közös gazdasági rendszer kiépítése, a forgalom egyszerűsítése és az előrelépés megkönnyítése érdekében.”

A határvédelem megerősítéséről szóló újságírói kérdésre az államtitkár elmesélte, fele-fele arányban szolgálnak rendőrök és határvadászok, megmagasították a kerítést, kamerákkal szerelték fel, és jövőre a mesterséges intelligenciát is be fogják vetni annak érdekében, hogy még jobban kiismerhetőek legyenek a migránsok útvonalai.

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke azt mondta: a déli határszakaszra nehezedő rendkívül súlyos migrációs nyomás megoldása a szerb állammal együttműködve tud megvalósulni.

Hozzátette, olyan rendvédelmi együttműködést kell létrehozni, amely képes arra, hogy a határ másik oldalán is

fel tudjanak lépni az illegális bevándorlást elősegítő bűnszervezetekkel szemben (!).

(MTI)

Valódi Hírek