Megkongatta a vészharangot a polgármester: Félnek az emberek Orbánék börtönökből kiengedett bűnözőitől

Tömött furgonok söpörnek végig az éjszakai órákban – közölte.

„Az elmúlt napokban tapasztalhattuk, hogy

döbbenetesen megnőtt az embercsempész tevékenység a régiónkban.

Migrációs főútvonallá változott a Börzsöny, így községünk is”

– írta Székely József polgármester a diósjenői önkormányzat honlapján.

A polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy ismeretlen rendszámú, fiatal férfiakkal tömött furgonok és kisbuszok söpörnek végig nagy sebességgel, jellemzően az éjszakai órákban a községen. Hátizsákos – nem turistának kinéző – népes csoportokkal lehet találkozni az erdőben – jelezte.

„Az, amit a híradóban láttunk a déli határról, az élőben zajlik a szemünk előtt”

– tette hozzá a polgármester.

Székely József kiemelte, mindenkitől fokozott elővigyázatosságot kér. Arra figyelmeztetett, hogy senki ne próbálja saját maga megállítani vagy feltartóztatni a járműveket, csoportokat. Amennyiben bárki fenyegetve érezné magát, hívják a segélyhívót – hangsúlyozta.

„Senki ne próbálja saját szakállára megállítani vagy feltartóztatni a járműveket, vagy csoportokat. Ha szükséges,

ha fenyegetve érzi bárki magát, hívják a segélyhívót”

– közölte.

Mint ismert, idén áprilisban fogadták el azt a kormányrendeletet, amelynek alapján az embercsempészet miatt kiszabott szabadságvesztést úgynevezett „reintegrációs őrizetté” alakítják át. Ennek értelmében pedig az elítélteket szabadon bocsátják a börtönökből, még abban az esetben is, ha büntetésüket csak részben töltötték le. Ezt követően 72 órán belül el kell hagyniuk Magyarország területét, hogy a korábbi lakóhelyük vagy az állampolgárságuk szerinti országban töltsék le a „reintegrációs őrizetet”.

Ugyanakkor az Európai Bizottság már jelezte: a magyar kormány rendelete nem tartalmaz további szabályokat arra vonatkozóan, hogy miként kövessék nyomon vagy hajtsák végre az elítéltekkel szemben a „reintegrációs őrizetet”.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára korábban arról beszélt, hogy Magyarországnak azért kellett meghoznia az intézkedést, mert „Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök”.

Kapcsolódó:

Súlyos, ami kiderült az Orbán-kormányról: Nem tudták eltitkolni, mit tettek idén

A DK nekiszegezte a kérdést Pintéréknek: Hány embercsempészt fognak még kiengedni a börtönből?

https://nyugatifeny.hu/2023/09/07/ebbol-mi-lesz-ujhelyi-istvan-sulyos-reszleteket-arult-el-a-fidesz-kormany-bortonokbol-kiengedett-embercsempeszeirol-video

Valódi Hírek