Mi lesz most a pénztárcánkkal? Méretes rezsidíjváltozást lengetett be az energiaügyi miniszter

Az utóbbi időben sok kritikát kapott a szolgáltató.

Már folyamatban van az MVM számlázásának átalakítása – többek között ezt is megosztotta Lantos Csaba a múlt héten az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának meghallgatásán.

Az energiaügyi miniszter közölte, hogy a szolgáltató jogos kritikákat kapott az utóbbi időben, így jelenleg azon dolgoznak, hogy

a számlázási tevékenységeket egy informatikai rendszer foglalja magába.

Mint írtuk, az átalánydíjasok közül többen az éves elszámolószámla után brutális összegű új havi részszámlákat kaphattak a gázfogyasztásuk után. Ráadásul az MVM azoknak is felszámíthatta a versenypiaci árat, akik nem is érték el az átlagfogyasztás szintjét az elmúlt egy évben.

Januárban egy magyar család arról számolt be, hogy tavaly októberig visszamenőleg nem tudták fizetni a gázszámláikat a többgenerációs családi házuk után, mert azóta csak a valós fogyasztásnál magasabb vagy ezeket lenullázó, mínuszos számlákat kaptak.

Sőt, olyan háztartás is akadt, amely a nyáron

1,6 millió forintos gázszámlával szembesült,

holott az érintett hölgy február óta nem is használt gázt, mert áttért a villanyfűtésre.

Emellett a Demokratikus Koalíció irodáiba is özönlöttek a 100-200 ezer forint közötti összegekről szóló gázszámlák a kétségbeesett családoktól – a DK mellesleg már többször hangsúlyozta, hogy a kormány többszörös áron adja tovább az átlagfogyasztás feletti gázt a vételárhoz képest, és hogy az így szerzett extraprofitról le kellene mondaniuk Orbánéknak.

Novemberben az MVM is elismerte, hogy az őszi hónapokban többen magasabb összegekről szóló számlákat kaptak. Ennek oka az volt, hogy bár az ősz hideg időszak, az időjárás enyhe volt, a fűtési szezon kezdete is kitolódott. Mindennek ellenére számos számlában a versenypiaci árak jelenhettek meg a kedvezményesek helyett. A számlázással kapcsolatos problémák leginkább azokat a fogyasztókat érintették, akik bediktálták a fogyasztásukat.

(via vg.hu/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikk:

Elképesztő: 135 ezer forintos gázszámlákat kapott egy háromgyermekes család – ledöbbentek a csekkek láttán

https://nyugatifeny.hu/2023/12/02/figyelem-itt-a-bejelentes-az-mvm-mindenkinek-leolvassa-a-gazorajat

Valódi Hírek