Figyelem! Itt a bejelentés, az MVM mindenkinek leolvassa a gázóráját

Erre kell készülni.

Visszatér az éves gázóra-leolvasás rendszere az MVM-nél, tehát megszűnik az eddigi gyakorlat, hogy elég lefényképezni és beküldeni a mérőállást, vagy egy cetlire felírni a leolvasott értéket, és hátrahagyni a szolgáltató munkatársának – írta a Világgazdaság.

Azt írták, az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által megbízott cég, a DL Kft. arról értesítette a megbízó ellátási területén lévő lakossági ügyfeleket, hogy munkatársa a közeljövőben, a levélben megadott, ötnapos idősávon belül felkeresi, hogy leolvassa a gázmérőjét. Az ügyfélnek viszont nem kell a leolvasót a felhasználási helyen várnia, mert hagynak nála egy leolvasási értesítőt, rajta az elérhetőségekkel és szükséges információkkal.

Amennyiben a leolvasó a jelzett időszakban, az első felkeresés alkalmával nem tudja leolvasni a gázmérőt, úgy hagy egy másik értesítőt a következő felkeresés időpontjával, illetve saját telefonos elérhetőségével.

Fontosnak tartották megjegyezni, hogy a DL Kft. munkatársai az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által kibocsátott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A cég azt kéri, hogy ezt

az ügyfél a saját biztonsága érdekében minden esetben ellenőrizze.

A leolvasást végző munkatársak személyéről, jogosultságáról a fényképes igazolványon található központi telefonszámon lehet meggyőződni.

Az intézkedés azért is szükséges – indokolták –, mert

az MVM kivezeti a helyszíni leolvasást helyettesítő mérőállás-bejelentést.

A cég kiemelten kéri, hogy az ügyfelek tegyék lehetővé a megadott időszakban a gázmérő leolvasását.

Valódi Hírek