Mi történik most? Tömegével érkeznek a DK-hoz a több mint 100 ezer forintos gázszámlák

Rengeteg beszámoló és levél érkezett a DK-hoz.

Váratlan, 100-200 ezer forint közötti gázszámlákról szóló, kétségbeesett beszámolók és levelek jutottak el tömegével a Demokratikus Koalíció irodáiba – közölte Varju László pénteki online sajtótájékoztatóján.

Az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter elmondása szerint az érintett háztartások mind átalánydíjasok voltak és eddig nem haladták meg a kedvezményes gázmennyiséget az Orbán-kormány tavaly augusztusi hétszeres rezsiemelése óta.

Azonban a közleménye szerint sok átlagnyugdíjas számára az éves elszámolás után már a teljes, hétszeres áron állapítják meg a gáz árát, amit most előre kiszámláztak a részükre.

Az árnyékkormány szerint

az Orbán-kormány átverte és meglopta a magyar háztartásokat a hétszeres rezsiemeléssel,

amelyet azonnali hatállyal el kell törölni.

„Hogyan számlázhatja ki az állami gázszolgáltató a hétszeresére emelt gázárat, ha az Orbán-kormány azt ígérte az átalánydíjasoknak, hogy ők is kedvezményes áron vehetik a gázt?”

– tette fel a kérdést a DK politikusa.

Orbán Viktor átverése miatt brutális gázszámlák várnak rengeteg magyar háztartásra, miközben az orbáni infláció miatt a fizetésekből és a nyugdíjakból egyre kevesebb és kevesebb pénz marad a rezsire – hangsúlyozta Varju László, majd hozzátette:

„Amíg Orbán marad, addig marad az orbáni infláció és marad a hétszeres rezsiemelés is. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány arra készül, hogy letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek. „

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek