Több százakat érint a probléma: Rossz számlákat küld az MVM a rezsiről

Nincsenek a helyzet magaslatán.

Október óta nem tudják a gázszámlát fizetni egy többgenerációs családi házban, mert azóta csak a valós fogyasztásánál jóval magasabb vagy ezeket lenullázó mínuszos számlákat kap – számolt be az esetről RTL.

„Hol egy 87 ezres számla jött, hol egy mínusz 87 ezres, és október óta mindig 0 forintos számlát kapunk, tehát jön egy gázszámla, amin az van, hogy 0 forintot kell fizetni”

– vázolta a család egyik tagja a helyzetet.

Emiatt október óta nem rendezte a számlákat, úgy becsüli, emiatt majdnem 100 ezer forint lehet a tartozása már.

Augusztusban 45 ezer forintról kapott számlát, a következő hónapban viszont jóval nagyobb összegről. Majd negatív előjelű számlával jelezték, hogy mégsem kell fizetni. Később 973 forintról is kapott számlát.

De nem csak az összegek, a mennyiségek sem stimmelnek szerinte. A korábbi fogyasztása alapján megállapított átalánynál jóval több szerepel a számlákon.

Az átalány gázfogyasztását a többgenerációs kedvezmény igénybevételének kezdetekor, vagyis októberben figyelmeztetés nélkül magasabbra írta át az MVM. Így a fogyasztott mennyiség már kicsúszik a kedvezményes kategóriából. Hogy miért, arra az ügyfélszolgálaton nem tudtak válaszolni.

„Az informatikusok átírták, de az ügyfélszolgálaton dolgozó hölgynek fogalma sincs, miért. De nem csak mi vagyunk ilyen helyzetben azt mondta, hogy

százával mennek

az ügyfelek hasonló panaszokkal”

– meséli a családtag.

Az MVM az RTL megkeresésére azt válaszolta: a kedvezmény átállítása miatt szükséges lehet a részszámlán szereplő mennyiség módosítása, hogy a következő elszámoló számlában ne jelentkezzen számottevő eltérés.

(via rtl.hu)