Gyorsan reagált az MVM, brutális gázszámlákat kaptak tőlük a napokban az átalánydíjasok

Közleményt adtak ki.

Az MVM külön elbírálás nélkül 12 havi részletfizetést kínál azoknak az átalánydíjas ügyfeleinek, akiknek a rezsicsökkentett sávhatár feletti többletfogyasztásukról szóló, jelentősen magasabb összegű számlák befizetése most megterhelő – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. pénteken.

Korábban a 24.hu írt arról, hogy több olvasójuk is jelezte: az átalánydíjasok az éves elszámolószámla után brutális összegű új havi részszámlákat kaphattak gázfogyasztásuk után. Mint írták, azoknak is felszámíthatott az MVM versenypiaci árat,

akik nem érték el az átlagfogyasztás szintjét az elmúlt egy évben.

Az MVM korábban azt közölte: a július 31. előtti, jellemzően négy hónapon belüli (vagyis március utáni) leolvasás után tapasztalhatják az ügyfelek, hogy a részszámlák összege megemelkedik. Ez azoknál fordulhat elő, akik a 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti éves kedvezménykeretet (63 645 MJ) megközelítették vagy túllépték az elszámolási időszakukban.

A magasabb összegű számlák az MVM szerint abból adódnak, hogy átalányfizetéskor a két leolvasás között kiállított részszámlákban a várható éves fogyasztást egyenlő részletekre elosztva (naparányosan) számlázzák ki.

Ugyanakkor a portál jelezte, hogy az éves elszámolószámlában már az adott felhasználási hely jelleggörbéje szerint alakul az elszámolás, vagyis

súlyozzák az összfogyasztást

– télen magasabb, nyáron alacsonyabb mennyiséget figyelembe véve.

Az MVM 1,7 millió átalánydíjas ügyfeléből 90 ezret érint a probléma. Az érintett ügyfelek a helyzetükhöz legjobban igazodó egyéb számlázási megoldás kiválasztását is kérhetik a társaság ügyfélszolgálatán, telefonon vagy személyesen – közölte az MVM.

További számlázással és elszámolással kapcsolatos információk az MVM tájékoztató oldalán érhetők el.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek