Adják vissza a családoknak a hétszeres rezsiemelésen keresett extraprofitot! – követeli a DK

A párt szerint semmi sem indokolta a legdurvább megszorító intézkedést.

Az Orbán-kormány ötszörös áron adhatja el az átlagfogyasztás feletti gázt a vételárhoz képest – mutatott rá Molnár Csaba szerdai online sajtótájékoztatóján.

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke kifejtette: az egyik legdurvább kormányzati megszorítást csupán az indokolta, hogy Orbán a családok kiadásain akart extraprofitot keresni.

A DK követeli az Orbán-kormánytól, hogy

adja vissza a családoknak a hétszeres rezsiemelésen keresett extraprofitot.

Szociáldemokrataként gyomorforgatónak tartják, hogy a milliárdos elitet kiszolgáló kormány extraprofitot keres a magyarok gázszámláin: egy ötezer forintos gázszámlán négyezer forint a haszon, amit az Orbán-kormány egy az egyben zsebre tehet – fogalmazott a DK politikusa.

Ez ellentéte annak, amit az államnak tennie kellene egy ilyen helyzetben – hangsúlyozta, majd hozzátette: ahhoz, hogy a mindennap tisztességesen dolgozó embereket és az életüket végigdolgozott nyugdíjasokat ne lopja meg a saját kormányuk,

kormányváltásra és szociáldemokrata fordulatra van szükség.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány erre a fordulatra készül a kormányváltás után: európai béreket és nyugdíjakat teremtenének, erős állami egészségügyet és oktatást valósítanának meg, valamint a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak, ahol nem veri át a kormány az embereket a rezsiszámlákkal – sorolta Molnár Csaba.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek