Súlyos dolog készül csütörtökön: Gulyás Gergely váratlan időpontban zúdítja a magyarokra a bejelentéseit

Gulyás Gergelyék hamarosan bejelentéseket tesznek.

Csütörtökön délután fél 1-kor jelentkezik Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra, a kormány szóvivője Orbán Viktorék legújabb döntéseivel – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A két politikus nemrég a nemzeti konzultációról, az EU bővítéséről, a hazai reálbérekről, a vendégmunkásokról, valamint a digitális állampolgárságról és a kibernyomozói hálózatról osztott meg részleteket.

Utóbbiról mi is beszámoltunk: Pintér Sándor belügyminiszter elképzelése szerint ugyanis egy 300 fős országos hálózat jön létre, amelynek a szervezetfejlesztését már végre is hajtották.

Kérdéses, hogy a közelgő kormányinfón mi kerül majd terítékre, mindenesetre a miniszterelnöknek a héten fontos látogatója volt a Karmelitában. Charles Michel,

az Európai Tanács elnöke érkezett Budapestre, miután Orbán vétóval fenyegetőzött Ukrajna EU-s csatlakozása ügyében.

Emellett a szuverenitásvédelmi törvény is ott pihen már az országgyűlési képviselők asztalán. Bizonyára erről is szó esik majd a kormányinfón.

Emellett a hazai nyugdíjrendszer is középpontba kerülhet: Varga Mihály a minap közölte, hogy hamarosan nyilvános lehet a nemzetközi szakértők elemzése a magyar nyugdíjbiztosítási rendszerről. Megállapításaikat a kormány is értékeli majd, a javaslatokat 2024 első felében társadalmi vitára bocsátják.

Az uniós forrásokról is szó eshet: ezzel összefüggésben Vera Jourová bizottsági alelnök ismét hangsúlyozta, hogy még mindig várják a magyar kormány válaszait az igazságügyi reformokkal kapcsolatos kérdésekre.

Valódi Hírek