Váratlant lépett a belügyminiszter: Pintér Sándor brutális összegekért kezdett embereket toborozni

Résen kell lenni.

Úgy tűnik már a Belügyminisztérium is megelégelte a virtuális térben történő bűncselekményeket. Pintér Sándor belügyminiszter ugyanis benyújtott a kormány elé egy tervezetet az interneten elkövetett bűncselekmények felderítésére kialakítandó testületről. A kormányzat honlapján elérhető dokumentum szerint pedig súlyos összegekért toboroznak erre a célra a rendőrség kötelékéből.

A tárca kiberbűncselekmények miatt folytatott büntetőeljárások hatékony kezelése és a bűnelkövetőkkel szembeni eredményes fellépés okán tartja indokoltnak a hivatásos szolgálati beosztásokról szóló rendeletet, amelyben többek között meghatározzák a feladatokhoz tartozó bérpótlékokat is.

A tervezet szerint a különböző osztályok (Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Kiberstratégiai Osztály, Bűnügyi Szervek Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiberbűnözés Elleni Osztály) és a különböző beosztások (például: vezető, kiemelt főelőadó, kiemelt főnyomozó, főnyomozó, nyomozótiszt stb.) szerint a hivatásos pótlék mértéke 350-650-820 százalék is lehet.

A tervek szerint a rendelet egy része már szeptember 15-én hatályba is lépne.

A költségeket a rendőrség a saját költségvetéséből fedezné és nem tervezik a foglalkoztatás növelését sem.

  • Idén 64 525 268 forintot szánnának a csoportra,
  • 2027-ig pedig további 168 690 130 forintot.

A kibervédelmi csoport kilencvenhét főből áll majd. Tevékenységükre pedig feltehetően szükség is lehet, hiszen még a Magyar Nemzeti Bank is arra figyelmeztet, ugyan a magyar pénzforgalmi rendszer a legbiztonságosabbak közé tartozik, mégis rengeteg csalással kapcsolatos bűncselekmény történik hazánkban.

(economx.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Mi folyik itt? Matolcsyék súlyos csalást emlegetnek – azonnal lépni kell ellenük

 

Valódi Hírek