Orbán Viktor nagy bejelentést tett vasárnap este, de rögtön arcul csapta saját magát

Ezt még ő sem hitte el.

Orbán Viktor szombat este a közösségi oldalán arról írt: a nyugat-európai országok irigykednek (!) Magyarországra, amiért ennyire biztonságos. Mindezt azzal indokolta, hogy szerinte itthon nincsenek bevándorlók.

A franciák, a németek, az olaszok, az osztrákok a fél életüket odaadnák, ha újra migránsmentes országuk lehetne. Nálunk nincsenek illegális migránsok, ide csak az jöhet be, akit beengedünk

– írta a miniszterelnök (közösségimédia-felelőse).

Mindez csupán azért figyelemre méltó, mert Magyarországra tömegesen engedik be a vendégmunkásokat a miniszterelnök jóváhagyásával, de legalábbis ellenvetése nélkül. A közelmúltban leginkább ázsiai vendégmunkások Magyarországra importálására volt példa: vannak olyan magyarországi gyárak, ahol Fülöp-szigeteki, illetve kínai vendégmunkások látják el a magyarok által is végezhető tevékenységeket, mert olcsóbb munkaerőnek számítanak. Ez több helyen komoly tiltakozást szült.

A vendégmunkások betelepítése ellen több ellenzéki párt is tiltakozik. Az érintettekről Varga Ferenc, a DK bér- és munkaügyi árnyékminisztere videósorozatot is forgat. Karácsony Gergely és a főváros vezetése pedig kijelentette: nem szeretnék, hogy vendégmunkásokkal töltse fel a BKK német alvállalkozója a buszvezetői létszámhiányból fakadóan megüresedett álláshelyeket.

(Orbán Viktor/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek