Kirobbant a botrány: Titokban jön az újabb kínai akkumulátoripari gyár Debrecenbe

Nem verték nagydobra Orbánék.

Most a Ningbo Zhenyu Technology nevű vállalat hoz létre egy 65,9 millió dolláros – mintegy 23 milliárd forintos – beruházás keretében egy újabb gyárat Debrecenben. Az üzemben pedig az elektromos autók akkumulátoraiban használt precíziós alkatrészeket fognak majd gyártani – írta a Portfolio.

A beruházásról a kormányzat eddig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adott.

A Ningbo Zhenyu azt közölte: A debreceni beruházás lehetővé teszi a vállalatnak, hogy jobban kiszolgálja európai ügyfeleit.

A Ningbo Zhenyu Technology egy kínai vállalat, amelynek székhelye Kelet-Kínában, Ningpóban található. A lap információi szerint a China Eastern Airlines éppen június közepén jelentette be, hogy közvetlen légi járatot indított Ningpo és Budapest között. Egyelőre az nem derült ki, hogy ez milyen összefüggésben van az új gyár létrehozásával. A debreceni új üzem várhatóan majd 2027 végén kezdi meg a működését.

Szijjártó Péter külügyminiszter a napokban jelentette be: 580 milliárd forint értékű beruházással Nyíregyházán építi fel első európai üzemét a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója, a szintén kínai Sunwoda. Előtte pedig Szijjártó azt is bejelentette, hogy a szintén kínai Huayou Cobalt Ácson épít egy olyan üzemet, ahol katódot fognak gyártani az elektromos akkumulátorokhoz.

Arról, hogy eddig hány akkumulátorgyárral kapcsolatos beruházást azonosítottak Magyarországon >>ITT<< írtunk bővebben.

Kapcsolódó:

Kitört a botrány Szijjártó bejelentése után: Lázadnak Nyíregyházán az új akkumulátorgyár miatt

Kitört az újabb balhé: Mészáros Lőrincék kiirtottak egy természetvédelmi területet a gödi akkumulátorgyár miatt (+videó)

Kitört a botrány Hajdúszoboszlón: Rettegnek az emberek az ázsiai vendégmunkásoktól, a polgármester aggódik a városért

https://nyugatifeny.hu/2023/07/29/megrazo-tragedia-lebenult-egy-munkas-a-debreceni-akkumulatorgyar-epitkezesen-video

Valódi Hírek