Mi történt? Végre egy jó hírt is közölt a Magyar Posta

Ennek sokan fognak örülni.

Átlagosan 10 százalékos béremelést kapnak a postások január 1-jétől visszamenőlegesen – derült ki a Magyar Posta keddi közleményéből.

A tárgyalásokon a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Postás Szakszervezet, valamint a Magyar Posta állapodott meg a keresetfejlesztésről, amely elmondásuk szerint megfelel a társaság jelenlegi teherviselő-képességének és figyelembe veszi a munkavállalók cégnél eltöltött idejét.

Február elején már született egy részmegállapodás az érdekképviseletek és a társaság között. Ennek köszönhető, hogy a munkáltató az idei béren kívüli juttatást két egyenlő részletben fizeti ki.

Az első bruttó 50 ezer már márciusban megérkezett,

a másik részletet decemberben kapják meg a dolgozók. A társaság szerint megvizsgálják azt a lehetőséget, hogy az összeget megemeljék – a pénzügyi feltételeket szem előtt tartva.

Továbbá a munkavállalók napi munkába járását támogató utazási költségtérítés is a duplájára nőtt. Március elsején derült ki, hogy a szakszervezetek mindenféle előzetes informálása nélkül döntött a posta 1200 ember elbocsátásáról.

Ugyan törvénysértés nem történt a cég részéről, de a szakszervezetek álláspontja az volt, hogy a hírt jobb lett volna előbb közölni velük, ehelyett mindenki a médiából és az azzal egy időben megjelent belső hálózati hírből értesült a döntésről.

Pfeifer Tamás, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke így nyilatkozott az esetről:

aggasztó, hogy semmilyen információt nem kaptak

és kifejezetten barátságtalan a munkáltató hozzáállása az eseményekhez.

Valódi Hírek