Elképesztő: A dolgozók a sajtóból tudták meg, hogy 1200 embert kirúg az állami cég

Arculcsapásként érte őket a hír.

Egyetlen szót sem ejtett senki a tömeges elbocsátásokról, így a Magyar Posta munkavállalóinak bértárgyalásain rendszeres megjelenő szakszervezetek mindenféle előzetes információ nélkül szembesültek az 1200 embert érintő leépítéssel.

A Telex szerdán közölt cikke szerint törvénysértés nem történt a cég részéről, de a szakszervezetek álláspontja az, hogy a hírt jobb lett volna előbb közölni velük, ehelyett mindenki

a médiából és az azzal egy időben megjelent belső hálózati hírből értesült a döntésről.

A postai dolgozók március 4-én tartanak demonstrációt a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége és a Kézbesítők Szakszervezete kezdeményezésével. A tüntetés célja, hogy a 25 ezer főt számláló postás közösség létbizonytalanságát csökkentsék. Az információk szerint a postás társadalom mintegy fele csak a garantált bérminimumot kapja.

A Telex próbálta megkeresni a Magyar Postát, hiszen számos kérdés tisztázatlan maradt, például hogy melyik területekről, milyen régiókból küldenek el dolgozókat, valamint az elbocsátás üteme is fontos kérdés, hiszen egy ilyen mértékű leépítés hosszú folyamat, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

Pfeifer Tamás, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke úgy nyilatkozott, aggasztó, hogy semmilyen információt nem kaptak és

kifejezetten barátságtalan a munkáltató hozzáállása az eseményekhez.

Hozzátette, félő hogy az 1200 fő még nem a végleges szám.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek