Nincs vége: Odapörkölhetnek Orbán embereinek hétfőn a parlamentben

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés.

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés. Hétfőn a kormányt kérdezik a képviselők, majd 17 előterjesztés bizottsági jelentéseinek vitáját folytatják le.

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint az ülés délután 1 órakor kezdődik.

A képviselők megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Molnár László (MSZP) volt országgyűlési képviselőről.

A napirend előtti felszólalások után három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések hangzanak el. A képviselők 17 javaslat bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatainak vitáját folytatják le ezt követően. Az egyik érintett javaslat megteremti a digitális állampolgárság előregisztrációjának lehetőségét. A belügyi ágazati feladatellátást támogató törvények módosítása tartalmaz rendelkezéseket a vendégbefektetői vízumok visszavonásával kapcsolatban, illetve a mindennapos testnevelésóra alóli felmentés lehetőségeivel összefüggésben is.

Ha elfogadják a jogi és gazdasági versenyképesség erősítését célzó szabálymódosításokat, a közgyógyellátási jogosultság 2025. január 1-jétől alanyi jogosultság esetén az alapul szolgáló körülmény fennállásáig terjedne ki, a normatív közgyógyellátást pedig 4 évre állapítanák meg. Napirenden szerepel az a 2 javaslat, amely alapján 2025 Klebelsberg Kunó egykori oktatási miniszter és Jókai Mór író emlékéve is lenne.

Utolsó napirend az oktatási, családügyi, kulturális tárgyú és kapcsolódó törvények módosítása, amely a már meglévő tanárképző felsőoktatási intézmények mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem feladatává teszi a tanárképzést, valamint a tanártovábbképzésben is kulcsszerepet szán neki. A javaslat megteremti annak jogszabályi feltételeit, hogy

  • az Országos Széchényi Könyvtár,
  • a Petőfi Irodalmi Múzeum,
  • az Iparművészeti Múzeum,
  • a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum,
  • valamint a Magyar Természettudományi Múzeum

a Magyar Nemzeti Múzeumba integrálódva elősegítse a közgyűjteményi rendszer hatékonyságának növelését. Az előterjesztés bevezetné a kötött könyvárrendszert is.

A digitális állampolgárságról

Ahogy decemberben írtuk, megjelent a Magyar Közlönyben a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól szóló törvény. Pár hete számoltunk be arról, hogy többek között a digitális állam megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló javaslat is az Országgyűlés elé került.

A digitális állampolgárságról >>ITT<< olvashatsz részletesen.

(MTI/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Nagy baj van? Orbán magányosan és zavartan kóborol Budapest utcáin (+videó)

Arató Gergely: A Fidesznek meg kell szavaznia a DK gyermekvédelmi javaslatát, ha harcolni akar a ped0fília ellen!

Valódi Hírek