Nincs vége: Durva részlet derült ki a fideszes korrupciós botrányról

A letartóztatás tett keresztbe a terveiknek.

„– Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem?

– Nagyon. Ez aranyat érne.”

Ez a beszélgetés Völner Pál vád alá helyezett volt igazságügyi államtitkár és a munkatársa között zajlott le még 2021 októberében – derült ki a 24.hu által megismert nyomozati anyagokból.

Völner arra készülhetett, hogy a 2022-es választáson a Jobbik akkori országgyűlési képviselőjével, Nunkovics Tiborral kell majd megmérkőznie Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében az egyéni mandátumért, ezért

megpróbálta lejáratni az ellenfelét.

Úgy próbálta volna meg hiteltelenné tenni a kilakoltatások ellen kiálló jobbikos ellenfelét, hogy az regisztrált a végrehajtói kar által működtetett árverési rendszerbe, amivel ingatlanárveréseken is részt vehet, így végső soron kilakoltatásokban is közreműködhet.

Ez az információ Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől származott.

Ez egy másik lehallgatott beszélgetésből derült ki, amin már Völner és Schadl beszélget egymással. Völner azt kérte a végrehajtók elnökétől, hogy nézzen utána, Nunkovics „ügyködött-e” valamit helyben. Schadl azonban nem tudott segíteni: a jobbikos politikus csak regisztrált, de nem vett részt ingatlanárverésben.

Az államtitkár ezután megköszönte Schadl segítségét, mire a kormánytól elvileg független köztestület vezetője csak annyit mondott:

„Ne viccelj, ez természetes.”

Az ügy végül nem került elő a kampányban, feltehetően részint azért, mert a Jobbik képviselője nem vett részt ingatlanárverésen, részint mert az idézett telefonbeszélgetések után nem sokkal Schadl Györgyöt letartóztatták, és hamarosan Völner Pált is meggyanúsították, akit a Fidesz így már nem indított a 2022-es választáson.

A kormánypárti jelölt, Erős Gábor a szavazatok felét megszerezve győzte le végül a 38,8 százalékot gyűjtő Nunkovicsot.

Valódi Hírek