Rendkívüli: Meghátráltak az oroszok az ukrán offenzíva elől

Megerősítették.

Egy nap alatt több mint 50 kilométert haladt előre az ukrán ellentámadás Balaklija visszaszerzése óta, így már az Oszkol folyónál tartanak az ukrán katonák. Az ukránok területfoglalását orosz források is megerősítették.

Az orosz Rybar Telegram-csatorna rendszeresen tesz közzé térképeket és elemzéseket az ukrajnai háborúról, és orosz, oroszpárti körökben az egyik legnépszerűbb információforrás a harctéri eseményekről. Most arról írtak, hogy az ukrán offenzíva alatt elfoglalták Balakliját és keleti irányban áttörtek egészen az Oszkol folyóig — írta a Portfolio.

A beszámolók szerint jelenleg Szenkove települést ostromolják az ukránok, ami Balaklijáttól légvonalban több mint 50 kilométerre van. Az orosz elemzők arról írtak, hogy Balakliját koncentrált támadás érte,

az orosz hadvezetés pedig úgy döntött, hogy nem áldozza fel embereit a város megvédésére, hanem kivonulásra utasította a településről a térségben állomásozó katonákat és milíciákat.

Helyszíni felvételek alapján a város külterületein folytak összecsapások, viszont úgy tűnik, a belvárost tényleg feladták az oroszok.

Az ukrán hadsereg északi, északkelet irányába Sevcsenkove, majd Kupjanszk irányába támad, keleten Szenkove felé mennek, délkeleti irányba pedig Veszele a célpont. Ukrán források szerint Sevcsenkove már elesett, bár ezt az orosz Rybar nem erősítette meg, viszont azt igen, hogy az ukrán katonák elérték a várost.

(portfolio.hu)

Valódi Hírek