Rémálom: Az oroszok elkezdték gyakorolni az atomcsapásokat Kalinyingrádban

Több fegyvert is kipróbáltak.

Oroszország közölte, hogy szimulált nukleáris rakétacsapásokat gyakoroltak a Kalinyingrádi enklávéjában, Lengyelország és Litvánia között, ahol Oroszország legnagyobb balti-tengeri haditengerészeti és és katonai támaszpontja van.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint szerdán nukleáris képességű Iskander mobil ballisztikus rakétarendszerek szimulált „elektronikus kilövését” gyakorolták.

A gyakorlat során egyszeri és többszöri csapásokat gyakoroltak rakétarendszerek indítóit utánzó célpontokra, repülőterekre, védett infrastruktúrára, katonai felszerelésekre és szimulált ellenséges parancsnoki állásokra

– idézte a közleményt az AFP francia hírügynökség.

A gyakolatok kiterjedtek

„sugárzó és vegyi szennyezéses körülmények

között végzett akciókra is”. A gyakorlatokban állítólag több mint száz katona vett részt.

Oroszország nem sokkal az invázió megkezdése után készenlétbe helyezte a nukleáris eszközeit, és az orosz elnök később taktikai nukleáris fegyverek bevetésére is utalt, valamint „villámgyors” megtorlásra figyelmeztetett, ha a Nyugat közvetlenül beavatkozik az ukrajnai konfliktusba.

Az AFP-nek nyilatkozó források szerint az orosz állami televízió az utóbbi időben igyekszik a nukleáris fegyverek használatát elfogadhatóvá tenni a nyilvánosság számára.

„Már két hete azt halljuk a televíziók képernyőjéről, hogy nukleáris silókat kellene nyitni”

– mondta Dmitrij Muratov Nobel-békedíjas orosz újságíró.

(via 24.hu)

Valódi Hírek