Fürjes: Oda Buda, gratulálok a győztesnek!

Vállalja a felelősséget.

A 2022-es országgyűlési választások egyik legérdekesebb csatája a XII. kerület egészét és a II. kerület egy részét magába foglaló 3-as választókerületben volt. Végül a momentumos Hajnal Miklós került ki győztesen 47,49 százalékkal, ellenfele, a fideszes Fürjes Balázs csak 42,65 százalékot.

Fürjes elismerte a vereségét, és gratulált Hajnalnak. Facebook-bejegyzésében azt is elárulta, hogy felhívta ellenfelét, sok sikert kívánva neki.

Itt olvashatod:

Oda Buda, gratulálok a győztesnek!

Sajnos, oda Buda, az egyéni választási küzdelmet elveszítettem. A győzelem csapatmunka lett volna, a vereség az én felelősségem. Vállalom.

Természetesen eleget tettem íratlan kötelezettségemnek, este 10 órakor telefonon

gratuláltam Hajnal Miklósnak.

Mindannyiunknak az az érdeke, hogy jó képviselője legyen Budának. Ha ebben tudom segíteni, mindig megtalál.

A győzelmet nem kell magyarázni, a vereségre nincs kifogás. Nem is keresem a kifogásokat, egy demokráciában mindig a választóknak van igazuk. Velük nem érdemes vitatkozni, őket meg kell hallani, és meg kell érteni. A mi feladatunk: megérteni, hogy mit és miért üzennek nekünk a budai választók. Megérteni, megfontolni, cselekedni, most ez a helyes sorrend. Ma még a megérteni szakaszban vagyunk, nem kapkodom el az értékelést.

Egy biztos: a budai polgári közösség, a csapat, az önkénteseink hatalmasat dolgoztak, támogatóink sokat segítettek. Köszönöm csapatom munkáját, mindenki segítségét!

És ne feledjük: ma azért van egy nagyon jó hírünk is! Országosan óriási győzelmet arattunk, és Pest sincs teljesen oda – ezúton is gratulálok Szatmáry Kristóf barátomnak és Dunai Mónikának, akik megnyerték a saját választókerületeiket.

A budaiak, ahogy eddig, úgy természetesen továbbra is számíthatnak rám. Nagyon köszönöm annak a sok ezer budai választópolgárnak, akik rám szavaztak, akik megtiszteltek bizalmukkal! Számíthatnak rám, továbbra is hajrá, Buda!

Valódi Hírek