„Igazság kultúrája”: Kamuzott a diplomájáról Donáth Anna párttársa

Bölcsebb lett volna hallgatnia.

Donáth Anna a héten váratlan támadást indított az ellenzék legnagyobb pártja, a Demokratikus Koalíció ellen. A Momentum EP-képviselője a publicisztikájában többek között a hitelességet hiányolja, amely hiányában szerinte a DK akadálya a kormányváltásnak.

Az írást a Momentum több politikusa is megosztotta Facebookon, többek között a diplomabotrányáról elhíresült Hajnal Miklós is.

„Amíg a kormányváltásért dolgozó ellenzékben van olyan szereplő, amely az igazság kultúrája helyett – a kormányhoz hasonlóan – a hazugságon alapuló politikai kultúrát képviseli, addig nem lehet meg a kormányváltáshoz szükséges egység”

– idézett Donáthtól Hajnal Miklós a bejegyzésében.

Meglehetősen ironikus, hogy éppen Hajnal Miklós vádolja hazugsággal a szövetségeseit. Emlékezhetünk, a 2022-es országgyűlési kampányban derült ki, hogy kamuzott az életrajzában:

közgazdásznak nevezte magát, miközben még a diplomája sem volt meg.

(részletek erről >>ITT<<)

Ezzel éppen az beszél a hitelességről, aki a saját végzettségéről sem mondott igazat a választóinak. Ebből a példából is látszik, hogy Donáth Anna meggondolatlanul vádolta meg a DK-t, és sodorta veszélybe az ellenzéki összefogást.

Legközelebb lehet, nem ártana a saját politikusain számonkérnie a hitelességet, mielőtt másokat támad ugyanezzel: enélkül elég nehéz elhinni, hogy a Momentum tényleg az „igazság kultúráját” képviseli.

Takács Bernadett

Valódi Hírek