Végleges: Márki-Zay Péter ejtette a hetedik frakció ötletét

De azért reménykedik, hátha az ellenzéki pártok mégis meggondolják magukat.

„Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység” – mondta a Telexnek Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hétfőn az atv.hu úgy értesült, hogy az ellenzéki pártok vezetői napokon belül hivatalosan is közölni fogják Márki-Zay Péterrel, hogy ne számítson rá, hogy saját frakciója lesz az új Országgyűlésben.

A miniszterelnök-jelölt azt nyilatkozta a lapnak: a kialakult helyzet feloldása érdekében

lemond tervéről,

ugyanakkor hozzátette, továbbra is kitart amellett, hogy a magyar romák és más társadalmi csoportok, így az ellenzéki pártokkal eddig azonosulni nem tudó konzervatívok képviseletéhez szükséges lenne ez a gesztus.

Márki-Zay már az előválasztási győzelem után előállt a hetedik frakció ötletével, ezt azonban az ellenzéki pártok már akkor sem fogadták kitörő örömmel.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban egy hétfői, az Alfahírnek adott interjúban:

„Én a hetedik frakció kérdésében világossá tettem az álláspontomat. Nem támogatom. Bízom benne, hogy a hat ellenzéki párt egységet fog mutatni ebben a kérdésben is, a miniszterelnök-jelölt pedig nem mehet szembe az egységgel.”

Valódi Hírek