Az egyetlen baloldali jelölt megy előre, nem foglalkozik a visszalépéssel (+videó)

A csilláron is lógtak Dobrev Klára nagyrendezvényén.

Karácsony Gergely visszalépése után először tartott nagyrendezvényt Dobrev Klára, az egyetlen baloldali miniszterelnök-jelölt.

A Kőbányai Kulturális Központ színházterme dugig megtelt szombaton, sokan voltak, akik be sem jutottak.

A rendezvényen először Arató Gergely beszélt, aki Kőbányán megnyerte az előválasztást. Ő a jobboldali jelöltre, Márki-Zay Péterre utalva azt mondta:

„hiszünk az emberek egyenlőségében, éppen ezért nem hisszük azt, hogy a verés nevelési eszköz, nem hisszük azt, hogy más család tagjainak magánéletével kell kampányolni, nem hisszük azt, hogy roma honfitársainkat támogatás helyett listázni kell, és persze nem hisszük azt sem, hogy valaki csak női mivolta ellenére lehet sikeres”.

Hozzátette: a DK kikéri magának, hogy bárki is Orbán támogatóinak nevezze őket, megjegyezve, hogy nem egy neokonzervatív jobboldali miniszterelnököt szeretnének.

Elmondta: ők tisztelik ellenfeleiket, épp ezért elvárják, hogy Orbán legrégebbi és legelszántabb ellenségeként őket is tiszteljék.

Dobrev Klárát vastaps fogadta a színpadon.

Az egyedüli baloldali jelölt azzal kezdte beszédét, hogy hangsúlyozta: tovább járja az országot, mert szerinte ez nem csak egy politikus dolga, hanem ez a dolga a miniszterelnöknek is, ő pedig

kormányzásra készül.

Hangsúlyozta: nem lehet úgy kormányozni egy országot, hogy az ember nem érti meg, hogy mik a hétköznapok problémái.

Csupán táblázatok és számok alapján nem lehet vezetni egy országot, mondta, hozzátéve: ezeket ő is megkapja, de ha ez ember nem érti, hogy a számok mögött emberek vannak,

„akkor semmit nem ért”.

„Én ma többet tudok az emberek problémáiról Magyarországon, mint ez a kormány az elmúlt tizenkét évben megtudott”

— fogalmazott. Hangsúlyozta: Orbánt nem elég leváltani, le kell bontani a rendszerét.

Szerinte a NER lebontásához meg kell tartani az erős szövetséget, mert

„nem lesz ebben az országban addig béke, amíg nem lesz igazság”

— mondta. Hozzátette: azért járja továbbra is az országot, mert a válaszok nélkül a kérdések, megoldások nélkül a problémák nem érnek semmit, éppen ezért ő válaszokat és megoldásokat is hoz.

Kiemelt területekről beszélt: az egyik ilyen az emberhez méltó élet biztosítása. Elmondta: a rászoruló háztartások esetében a rezsi nem haladhatja meg a jövedelem 20 százalékát.

Ennek érdekében sávos rezsitámogatást kíván bevezetni, amely a nagy többségnek csökkenti a rezsijét, azok a kevesek viszont, akik a felső tízezerbe tartoznak, többet fognak fizetni. Hozzátette: egy rezsiminimum mindenkinek jár.

Kiemelte: Magyarország teljes társasház- és panelházállományát felújítják.

A másik kardinális pontnak az egészségügy kérdését nevezte. A hosszú várólistákra az egyik megoldás szerinte a garantált várakozási idő bevezetése, a másik pedig az egészségügyi dolgozók megbecsülése, további több ezer dolgozó munkába állítása.

Hangsúlyozta: ezek a nagy rendszerek, de kisebb dolgokban is lehet hatalmas eredményeket elérni egy kis odafigyeléssel.

„Én olyan miniszterelnök szeretnék lenni, akihez oda lehet menni apróbb problémával is”

— mondta.

Az elmúlt napok eseményeivel kapcsolatban csak annyit mondott: látja az indulatokat, és az emberek aggodalmát, nehogy összevesszen az ellenzék.

Megnyugtatott mindenkit:

még egy hét, és utána lenyugszanak a kedélyek.

A Telexnek a rendezvény után ugyancsak azt mondta: igyekszik mindenkit nyugalomra inteni, hogy ne okozzunk olyan sebeket, ami az együttműködést meggátolja.

Karácsony visszalépése őt is meglepte, de elmondta:

„az, ami nekem fontos, ahogy én felépítettem azt, hogy hogyan fogom ezt az előválasztást megnyerni, azon nem változtat”.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek