Manfred Weber a Fidesz melegellenes törvényéről: A magyar kormány most túl messzire ment

Zajlik a heves vita az Európai Parlamentben.

Beszámoltunk róla, hogy a melegellenes kitételeket tartalmazó törvény diszkriminatív hatásairól, valamint Magyarország és Lengyelország jogállami deficitjeiről vitáznak az Európai Parlament képviselői szerdán.

Az Index tudósítása szerint a szerdai vita során Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője egyaránt szégyenteljesnek nevezte a magyar törvényt.

Von der Leyen szerint a pedofilellenesnek nevezett valójában homofób törvénycsomag mélyen ellentmond többek között az unió alapértékeinek és az emberi jogoknak.

A bizottsági elnök felszólalásában hangsúlyozta, minden lehetőséget ki fognak használni, hogy az uniós alapértékeket megvédjék, és

ha Magyarország nem korrigálja a törvényt és sérül a jogállamiság, a Bizottság él a hatalmával és lépni fog az ügyben.

Azzal kapcsolatban, hogy Lengyelországban a magyar törvényhez hasonló jogszabály bevezetését tervezik, Von der Leyen elmondta, az Európai Unióban egyszerűen nem lehetnek LMBTQI+-mentes területek, ezek az emberek ugyanis szerint a társadalom részei, ezért nem lehet őket stigmatizálni.

A bizottsági elnök után Manfred Weber arról beszélt, hogy az Európai Néppárt közös állásfoglalást nyújtott be a magyar törvényyel kapcsolatban.

Weber szerint ki kell mondani, hogy

ezzel a törvénnyel már túl messzire ment a magyar kormány. Sőt az uniós alapelvekkel is szembekerült.

„Szégyen, szégyen, szégyen” – fogalmazott a néppárti frakcióvezető a melegellenes szabályozással kapcsolatban az Index tudósítása szerint.

(Index.hu nyomán)

Valódi Hírek