Czeglédy Csaba: Hiába kiabál Bajkai István, következménye lesz a korrupt ügyeinek

Bőven akad takargatnivalója a képviselőnek.

„Az kiabál a legjobban, akinek a háza ég”írja keddi Facebook posztjában Czeglédy Csaba. Az ügyvéd szerint Bajkai István, Erzsébetváros egykori polgármestere és Orbán Viktorék korábbi ügyvédje meglehetősen frusztrált lehet, hiszen az utóbbi időben elég sokat emlegeti őt.

Január 23-án ugyanis a fideszes képviselőként is munkálkodó Bajkai hosszasan elemezte a Magyar Hírlapnak Czeglédy szerinte kétes ügyeit és a háttérben meghúzódó Gyurcsány-szálat is. Az egykori polgármester szerint Czeglédy Csaba afféle helytartóként funkcionál a VII. kerületben, ő „Gyurcsány személyes megbízottja.”

Meggyőződése továbbá, hogy Niedermüller Péter polgármester nem a telefonos regiszterében talált rá Czeglédyre, hanem

utasításba kapta Gyurcsány Ferenctől, hogy foglalkoztatni kell őt”.

Ennek a kormánypárti politikus szerint személyes vonatkozásai is lehetnek, Czeglédy ugyanis egy korábbi ügy kapcsán képviselte már Dobrev Klárát is, tehát a Gyurcsány-család személyes ügyvédje, így az sem meglepő, hogy korábban a DK európai parlamenti listájára is feltették.

Bajkai állítja, Gyurcsányék ügyvédje

„parancsokat is közvetít Niedermüller irányába, s nagyon beszédes, hogy tizenöt hónap alatt már 96 millió forintos megbízást kapott az ügyvédi irodája, holott a kerületben jószerivel semmilyen fejlesztés nem történik, nincsenek nagy projektek, amelyek jelentős jogi előkészítést igényelnének.”

Erre a nyilatkozatára reagált tehát Czeglédy Csaba, aki szerint a több alkalommal is milliós konzorciumokat elnyerő Bajkai azért vádaskodik, mert Czeglédy írta „azt a feljelentést

a hetedik kerületi fideszes visszaélések okán

a mostani önkormányzati vezetés megbízásából, ami miatt a BRFK nyomozást rendelt el, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének és más bűncselekményeknek gyanúja miatt”, mellyel kapcsolatban büntetőeljárás folyik.

Az ügyvéd idéz is az egyik rendőrségi határozatból:

“A rendelkezésre álló adatok alapján — az egyes részcselekmények elkövetési idejére figyelemmel — felmerül annak gyanúja, hogy a feljelentés tárgyát képező bűncselekmények megvalósításában a Budapest VII. kerületében korábban alpolgármesteri tisztséget betöltő dr. Bajkai István megválasztását követően, országgyűlési képviselőként is közreműködhetett.”

Czeglédy hozzáteszi, Bajkainak most már az országos bokszszövetséggel kapcsolatos botrányai mellett ezzel a bűnüggyel is szembe kell nézni,

ami miatt könnyen lehet, hogy a képviselő elveszti a mentelmi jogát is.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nyomozást indított a rendőrség nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt Erzsébetváros korábbi vezetése ellen, ugyanis „az önkormányzat előző vezetése úgy vállalt többmilliárdos fizetési kötelezettséget, hogy ennek nem volt meg a pénzügyi fedezete, ezt a költségvetésében nem tüntette fel.”

Bajkai István, fideszes országgyűlés képviselő – aki arról a három dologról ismert, hogy Fásy Ádámmal énekelt, Orbán…

Posted by Dr. Czeglédy Csaba on Monday, 25 January 2021

(Dr. Czeglédy Csaba hivatalos Facebook oldala/Magyar Hírlap nyomán)

Valódi Hírek