Elvette a közmunkások pénzét a polgármester, és olyan jegyet adott helyette, amit csak az ő boltjában lehet beváltani

A túrricsei polgármester 2015-ben nyitott egy saját boltot, és bevezette a jegyrendszert, hogy csak nála lehessen vásárolni. Ő nagyon jól járt, miközben a település népét rabszolgasorba taszította – derül ki a HírTV Célpont című műsorából.

Túrricsén pár éve még azt hitték az emberek, hogy közmunkának köszönhetően talán majd kicsit kiszámíthatóbban, nagyobb biztonságban élhetnek majd. De ebből nem lett semmi.

Garda Endre ugyanis meglátta a lehetőséget a közmunka-rendszerben: pályázati pénzből úgynevezett szociális boltot nyitott, majd saját jegyeket nyomtatott, és pénz helyett azokat osztotta ki a falubeli közmunkásoknak, minden törvényre fittyet hányva.

A jegy persze csak az ő boltjában volt érvényes, sehol máshol.

És nagyon figyelt: ha valakit meglátott a konkurens boltban vásárolni, meg lett fenyegetve, hogy ha még egyszer előfordul, megvonja az utalványt is.

A polgármester szociálisnak nevezett boltjában sok esetben dupla áron lehet vásárolni, mint más üzletekben.

Garda Endre

A helyiek 13 hónapig tűrtek. Aztán fellázadtak. Illetve próbáltak fellázadni.

„Nem tudtak cipőket venni, nem tudtak iskolába menni a gyerekek.

A polgármesternek szóltak, hogy pénzt adjon, de egynek se adott, azt mondta menjetek jegyért, de abból nem lehetett cipőt venni” – mondta Lázár Ferenc, a polgármester elleni lázadás egyik vezetője.

Túrricsén mindenki tart Garda Endrétől, aki 14 éve vezeti a falut.

A polgármester ocsmány húzásait bemutató riport a Hír Tv Célpont című műsorában látható, péntek este 21.30-kor.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek