Sokkoló: Csaknem halálra rázta az áram a fotózkodó fiatalt az egri vasútállomáson

Áramütés Eger pályaudvarán: mentőhelikopter sietett a sérülthöz.

Nagy erejű áramütés ért és 19 éves fiút Eger vasútállomásán, miután felmászott egy vasúti vagonra. A Tények úgy értesült, hogy a fiatal fényképeket akart készíteni a barátaival a pályaudvaron.

A fotózkodásnak azonban majdnem tragédia lett a vége. A fiú súlyos égési sérüléseket szenvedett, lezuhant a szerelvényről. Társai azonnal a segítségére siettek, akkor még eszméleténél volt. A baleset helyszínére mentőhelikopter érkezett. Szerda délutáni értesülés szerint az orvosok még akkor is küzdöttek az életéért.

Váczi Viktor helyettes MÁV-szóvivő elmondása szerint a felsővezeték, valamint a felsővezeték-hálózat más részeinek, oszlopoknak, kapcsolóknak az érintése is életveszélyes a magasfeszültség miatt.

Nem ez volt az első hasonló baleset Egerben. Tavaly halálos áramütést szenvedett egy fiatal fiú, miután felmászott az egyik vasúti vagon tetejére. Az orvosok két hétig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. 2024 márciusában Budaörsön történt tragédia. Egy fiatal fiú buliból hazafelé menet mászott fel egy 4 méter magas dízelmozdonyra, majd halálos áramütést szenvedett.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek