Hatalmas botrány: Olyan történt Magyarországon, ami utoljára Rákosi idejében fordult elő

Hoppál Péter iskolatabló-kalamajkája nagy port kavart Pécsett. Mutatjuk a részleteket.

Hoppál Péter arcképe is ott virít a Pécsi Református Kollégium végzős évfolyamának tablóján,

amely kínos mivolta miatt végül nem kapott helyet a város kirakataiban. Az Szabad Pécs értesülései szerint a szülők és a pedagógusok is felszólaltak a történtek miatt. A fideszes országgyűlési képviselő szerint mindez teljesen rendben van.

Hoppál a térség kormánypárti képviselője, ám elmondása szerint nem politikusi minőségben került fel a tablóra, sőt, állítása szerint nem az ő ötlete volt az akció. Az oktatási intézmény főigazgatója úgy nyilatkozott, hogy nem tud (?!) a történtek kapcsán szülői vagy dolgozói felháborodásról. Az intézmény fenntartójának képviselője Hoppál, így kerülhetett a képe a diákok fotói mellé.

„Ha nem választási év volna, akkor is nagyon meglepődtem volna azon, hogy az érettségizők tablóira egy aktív politikus felkerül, még ha van is valamilyen funkciója és tisztsége az iskolában, és ha korábban ő maga tanított is itt, és még ha az intézmény főigazgatója is volt korábban”

– fogalmazott a hírportál egy, a neve elhallgatását kérő forrása. Megjegyezte, neki van bizonyos érintettsége, nem szeretné, ha nyilatkozata miatt másokat valamiféle hátrány érne. Szomorú, hogy ez a reflex már ennyire beleivódott a köztudatba, vélhetően a szuverenitás és a szólásszabadság „élharcosának”, Orbán Viktornak és rendszerének köszönhetően.

Mit mond a főigazgató?

Kádár Péter főigazgató a történtekkel kapcsolatban közölte,

„az iskoláink tablójára az iskolák azt tesznek fel, akit fontosnak tartanak. Az iskola tiszteli a fenntartót, ezért szerepelteti az iskola tablóján annak vezető képviselőjét. Ez az iskola belügye”.

Hozzátette, hogy bár sajnálatos módon Magyarországon átpolitizált minden, ennek megértése is a tanulási folyamat része (?).

Hoppál szerint a történteknek nincs köze a közelgő választásokhoz. A baranyai református egyház vezetése, illetve az operatív iskolavezetés igyekezne jobban kommunikálni a külvilág és az iskolába járók felé, hogy az intézményt előbbi tartja fenn. Ennek részként elkészült egy tabló, amelyet az iskolában állítottak ki, és amelyen az elmúlt 30 év fenntartói képviselői szerepelnek. Továbbá döntöttek arról, hogy a tablókon szerepelni fog a fenntartó képviselője is.

Megjegyezzük: a fenntartó képviselőjének tablón való szerepeltetése azonban gyakorlatilag sehol nem jellemző, így

ez a lépés nehezen tekinthető másnak, mint a kormányzati politika iskolai beavatkozási kísérletének.

Kapcsolódó:

Mi történt? Váratlanul kipenderítette Hoppál Pétert Orbán minisztere, de a kormányfő rögtön utánanyúlt

Csúnyán beégette magát Hoppál Péter: Egy rakás ország előtt fürdött be az államtitkár

Valódi Hírek