Dobrev Klára leadta az ajánlását a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség közös listájára (+videó)

Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője a Széll Kálmán térről jelentkezett be.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a baloldali–zöld DK-MSZP-Párbeszéd szövetség EP-listavezetője a Széll Kálmán téren adta le ajánlását a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti és budapesti közös listájára.

Az árnyék-miniszterelnök a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott,

„5 évvel ezelőtt az ellenzéki pártok és politikusok megmutatták, hogy ha nem egymást akarják leváltani, hanem a Fideszt, akkor képesek a győzelemre.

Képesek együtt kampányolni, együtt győzni, és szövetségben vezetni a városainkat és kerületeinket.

Ebben a szellemben győztük le a Fideszt 5 éve itt, Budapesten, és az ország számos városában, és ebben a szellemben vezetjük városainkat és kerületeinket a mai napig”.

Szerinte aki napjainkban azt mondja, hogy az ellenzék helyi szinten, „a színfalak mögött együtt árulja a hazát”, az hazudik az embereknek. Az éppen azokat akarja lejáratni, akik legyőzték a Fideszt.

„Aki valóban ellenzéki, az nem támadja az ellenzéki polgármestereket, nem gyengíteni akarja őket, nem rájuk indul, hogy megossza az ellenzéki szavazatokat, hanem azt kérdezi tőlük, hogy miben segíthet”

– hangsúlyozta a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője.

Dobrev Klára pénteken leadta az ajánlását Őrsi Gergely II. kerületi polgármesterre és Karácsony Gergely főpolgármesterre.

„Ők nem árulói az ellenzéknek, hanem a hősei, akik minden támogatást megérdemelnek. Arra készülünk, hogy idén június 9-én este még több Őrsi Gergelyünk és Karácsony Gergelyünk lesz, és olyan kerületekben és városokban is győzni fogunk, amelyekben 5 éve csak egy hajszál hiányzott ehhez”

– tette hozzá Dobrev Klára. Arra buzdított mindenkit, hogy adjanak ajánlást az ellenzéki polgármestereknek, képviselőknek és jelölteknek. Emellett arra kér mindenkit, adjon ajánlást a legerősebb ellenzéki EP-listának, a DK–MSZP–Párbeszéd listájának is.

Kapcsolódó: Nagyot bukott a Fidesz, Dobrev Klára listája már 26 százalékon áll

Őrsi Gergely a sajtótájékoztatón a kerület lakóinak mondott köszönetet. Arra bátorította a választópolgárokat, hogy a június 9-i voksoláson vegyenek részt. Megjegyezte, hiszi, hogy

egy döntés akkor a legjobb, ha abban minél többen vesznek részt.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek