Kimenekítették Magyarországról a külügyminiszterek találkozóját: Így végzik Európa árulói Molnár Csaba szerint

Íme a hatása Orbán Viktor moszkvai turnéjának – mutatott rá a DK.

Budapestről Brüsszelbe helyezték át

az augusztusi uniós külügyminiszteri találkozót, miután az elmúlt pár hétben Orbán Viktor minden lehetséges eszközzel szembefordult az Európai Unió politikájával – emlékeztetett Molnár Csaba lapunkhoz is eljuttatott friss közleményében.

A DK szerint Orbán keleti kiruccanásának a következményeit láthatjuk

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor Európa árulójává vált, akivel a nyugati országokból már senki sem akar találkozni, hiába Magyarország az EU soros elnöke.

Meglett a hatása annak, hogy alig vette át Magyarország az elnökséget, a miniszterelnök már Pekingben és Moszkvában turnézott. Eközben Szijjártó Péter háborús politikával vádolta meg az EU-t az ENSZ gyűlésén – fogalmazott a DK EP-képviselője.

„Így végzik Európa árulói, gyengén és magányosan.

Ha mi, magyarok, nem bontjuk le ezt a velejéig romlott rendszert, akkor ilyenek leszünk mi is, Európa közepén”

– mutatott rá Molnár Csaba.

Mi történt az elmúlt hetekben?

A minap számoltunk be arról, hogy 27 uniós tagállam közül 25 egyöntetűen szembehelyezkedett a magyar kormánnyal Orbán „békemissziója” kapcsán.

Az EU külügyi főképviselője, Josep Borrell úgy döntött, hogy Brüsszelbe hívja össze augusztus végére a külügy- és védelmi miniszterek informális ülését. Azt mellesleg hagyományosan az elnökséget adó országban tartják.

Kapcsolódó: Komoly döntést hozott az EU: Orbánék nem kaphattak volna ennél nagyobb pofont

Egyedül a szlovák kormány állt Orbánék mellé abban a vitában, amit az uniós külügyminiszterek folytattak le a magyar kormány és a magyar uniós elnökség első pár hetének külpolitikai mérlegét értékelve. Josep Borrell külügyi főképviselő felháborodottan és határozottan utasította vissza, hogy az EU háborúpárti lenne. Ezt Orbán Viktor és Szijjártó Péter előszeretettel hangoztatja.

Kapcsolódó: Brutális balhé lett Szijjártó kirohanásából: Most elverik a port Orbánékon

Orbán „békemisszió”-ja

Mint ismert, immár hazánk tölti be az EU soros elnökségi posztját. A feladata nagy felelősséget ró az adott tagország politikusainak vállára, mégis rengeteg nemes cselekedetet lehetne végrehajtani az előttünk álló néhány hónapban.

Ilyen az agresszor Vlagyimir Putyin által – aki ellen elfogatóparancsot adott ki a Nemzetközi Büntetőbíróság a gyermekek Ukrajnából Oroszországba történő erőszakos deportálásában játszott szerepe és háborús bűnök elkövetésének gyanúja miatt – megtámadott Ukrajna, az ott élők megsegítése.

Orbán Viktor a soros elnökség legelején úgynevezett „békemisszió”-ra indult. Ugyan a kormányfő valóban ellátogatott a háború sújtotta Ukrajnába, azt követően azonban már Vlagyimir Putyin kezét rázta.

Moszkvai látogatása kiverte a biztosítékot – többek között – az EU-ban. A magyar kormányfő még mindig nem érti, hogy miért probléma, ha egy olyan diktátor előtt hajlong, aki pár hete porig romboltatott embereivel egy ukrán gyermekkórházat.

Kapcsolódó:

Veszélyben van Szijjártó Péter? Orbán minisztere páncélmellénybe bújt ijedtében

Valódi Hírek