Molnár Csaba videóban leplezte le Orbánék egyik legnagyobb hazugságát

Mind meghalunk orosz olaj nélkül? Mutatjuk, miért kamu!

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Molnár Csaba szombati videójában leleplezte Szijjártó Péter hazugságait az orosz kőolajról.

Orbáni propaganda-gyorstalpaló: az orosz olaj

„Orbán házi nevelésű, más nyelvek szerint háztáji balkeze a szótagolva beszélés minisztériumának vezetője, Szijjártó Péter már egyenesen odáig emeli a tétet, hogy min-meg-ha-lunk.

Nézzük meg tehát, hogy mitől retteg a jóember!

– indította videóját Molnár.

„Ha Magyarországra nem szállítanak több olajat Oroszországból, akkor egyszerűen nem fogjuk túlélni”

– idézte Szijjártó szavait az EP-képviselő.

Kire gondolt Szijjártó?

„Ki nem fogja túlélni? Mi, magyarok? Vagy a Fidesz? Vagy Szijjártó és az orosz olajon milliárdossá vált jachtos haverjai?”

– kérdezte Molnár Csaba, aki szerint ez is csak egy, a megszámlálhatatlanul sok kormányzati hazugság közül.

Mások le tudtak válni az orosz olajról

Lengyelország és Németország hozzánk hasonlóan nagyon erősen függött az orosz kőolajtól, mégis megtalálták a megoldást, hogy leváljanak – mutatott rá Molnár Csaba.

2015-ben Lengyelország olajimportjának még 90 százaléka származott az oroszoktól. 2021-re ez már csak 60 százalék volt, tavaly pedig lenullázódott – sorolta a tényeket.

A politikus bemutatta Németország példáját is: 2021-ben a németek teljes oljaimportjának 34 százaléka származott Oroszországból, 2022-ben 22 százalék, majd idénre

lenullázódott.

Molnár Csaba rámutatott arra is: Szijjártóék azon érve, hogy nincs alternatív infrastrukturánk a vezetékes oros kőolaj megkerülésére, egyrészt hazugság, másrészt beismerés. Más európai országok már a Krím elleni orosz agresszió idején megkezdte az alternatív szállítási módok kiépítését, az Ukrajna elleni támadás után mindent felgyorsítottak. Magyarország eközben nem tett semmit.

„Szijjártó és Orbán szívesebben udvarol a Kremlben székelő tömeggyilkosnak, mint hogy elvégezték volna a dolgukat, amit egyébként Európa összes demokratikus országa megtett. De persze azokban az országokban a külügyminiszterek nem vesznek át barátság plecsnit háborús bűnösöktől.”

– szúrt oda Molnár Csaba, akinek a teljes videóját itt tudod megnézni:

.

Valódi Hírek