Kiderült, hol lakik a kőgazdag vállalkozó, akinek tizenötször több pénze van, mint Mészáros Lőrincnek

Cinkotán él a Donor Zrt. egykori tulajdonosa.

A semmiből felbukkant a Donor Zrt. egykori tulajdonosa, aki ma is a cég kézbesítési megbízottja. T. György egy cinkotai lakóparkban él(het) – derítette ki Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kedden.

Novemberben tűnt fel a Donor Zrt., már több pénze van, mint Orbán haverjának

Beszámoltunk arról, hogy az ismeretlen vállalkozó Mészáros Lőrincet is zsebre vághatná, a Donor Zrt. gigantikus tőkével rendelkezik.

A korábban teljesen ismeretlen cég a tavalyi beszámoló szerint

2023 végén 6534 milliárd forintnyi tőkével rendelkezett.

A céget 2023. november végén alapították, és egy zuglói ikerház egyik felébe van bejegyezve az M3-as bevezetője mellett.

Bevételei, kiadásai, sőt a jelek szerint alkalmazottai sincsenek.

A cégbírósághoz leadott iratok szerint a vállalatban az egyedüli tulajdonos tavaly december 19-én 4532 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre. A négybillió-ötszázharminckétmilliárd-tizenötmillió forintos összeg (sic!) a vállalat alapító okiratában betűvel kiírva is szerepel, tehát nem nyomdahibáról van szó.

Cinkotán egy lakóparkban élhet az ismeretlen kőgazdag vállalkozó

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Megnéztem, ennek a CINKOTAI TÁRSASHÁZNAK AZ EGYIK LAKÁSÁBAN LAKIK annak – a G7 által megtalált – cégnek az ALAPÍTÓ TULAJDONOS- VEZÉRIGAZGATÓJA, amelyben a mérleg szerint 6500 MILLIÁRD(!!!) FORINTOS VAGYON VAN.

Mondjuk, amikor alapította a céget, akkor még egy ZUGLÓI PANELBEN lakott, de úgy látszik, a jó üzlet meghozta a gyümölcsét.

(6500 milliárd forint felfoghatatlanul sok pénz , kijönne belőle EZER HATVANPUSZTAI MAJORSÁG, vagy 9 kelebiai szupervasút is… Mészáros Lőrinc összvagyonát 1000 milliárdra saccolják.)

T. György amúgy a Donor Zrt.-t pár nappal az alapítás után eladta T. Jánosnak, egy máltai címmel rendelkező üzletembernek.

A jelek szerint már az új tulajdonos tett be 6500 milliárdos tőkét, de továbbra is T. György a magyarországi kézbesítési megbízottja (csak a postásnak már nem a Pillangó parkba, hanem az Etelköz utcába kell vinnie a céges leveleket).

A minap az RTL Híradó a cég »központjánál« járt, az meg egy zuglói családi ház (ott van a másik hasonló, 6700 milliárdos cég, a Brasil Zrt. székhelye is). Az RTL ugyanúgy nem találta ott a cégvezetőt, mint ahogyan én sem az alapítót.

Két eset lehet: ez vagy valami szimpla könyvelési csalás, vagy tényleg benne van a cégben a mesés vagyon. Az előbbi a valószínűbb, utóbbi a rosszabb lehetőség, mert akkor adódik a kérdés: miből? Mondjuk vannak olyan bizniszek, amiből VALAKIK óriásit kaszálhattak, például az orosz gáz közvetítő kereskedelme…

Egy módon tudhatjuk meg, hogy tényleg ott van-e ez a rengeteg pénz: feljelentést teszek csalás, pénzmosás és színlelt szerződés gyanúja miatt

a G7 által fellelt bizarr cégek ügyében. Nyomozza ki a NAV, mi is történt itt! Végül is

ha nem rendelnek el nyomozást, az is nagyon sokat jelenthet.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Kapcsolódó:

Ismeretlen kőgazdag vállalkozó tűnt fel: Tizenötször több pénze van, mint Mészáros Lőrincnek

Valódi Hírek