Dobrev Klára: Orbán világkörüli útja a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás

Orbán el akarta nekünk játszani a világpolitikust – mutatott rá Dobrev Klára.

Mint ismert, Orbán Viktor a soros elnökség elején, egy „békemisszió” keretében az agresszor Vlagyimir Putyinhoz sietett. Magánakciójával nem kicsit húzta ki a gyufát – többek között – az Európai Uniót vezető politikusoknál.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, Orbán Viktor nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson, a magyar miniszterelnök semmilyen formában sem képviseli az EU-t.

Megjegyezte, Putyin elnök ellen elfogatóparancsot adott ki a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) gyermekek Ukrajnából Oroszországba történő erőszakos deportálásában játszott szerepe és háborús bűnök elkövetésének gyanúja miatt.

Kapcsolódó: Izzik a levegő az EU-ban: Kőkeményen megleckéztetik a Putyin-ügynök Orbánt

Orbán világkörüli útja a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás – hangsúlyozta Dobrev Klára a közösségi oldalán. Mint rámutatott, a kormányfő a világpolitikus szerepében akar tetszelegni, miközben szívességet tesz cimborájának, az agresszor Vlagyimir Putyinnak. Rengeteg nemes cselekedetet lehetett volna végrehajtani a soros elnökség ideje alatt, Orbánnal azonban a moszkvai kiruccanása után minden bizonnyal senki sem akar majd tárgyalóasztalhoz ülni – jegyezte meg a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Dobrev Klára Orbán magánakciójával kapcsolatos bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„Orbán világkörüli útja a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás.

Az elmúlt héten Orbán Viktor fogta magát, felhuppant »honvédségi« magánrepülőjére, és a szó szoros értelmében világkörüli útra ment. Senki se kérte meg, hogy így tegyen. Sem itthon, sem Európában.

Magánakcióját azonnal elítélte az EU minden vezetője.

A jutalma megvetés és gúny. Nekünk, magyaroknak, pedig megint nem marad más, mint a szégyen.

Amit Orbán tett, azt nem a nemzet érdekében tette.

Nem is a békéért. Elérni nem ért el semmit, esélye sem volt rá. Csak el akarta nekünk játszani a világpolitikust. Egyben szívességet akart tenni a gazdájának, Vlagyimir Putyinnak, és üzletfelének, a kínai elnöknek. És gyerekes módon fel akart vágni a világban egy olyan tisztséggel, ami sosem volt, és sosem lesz az övé.

Orbán Viktor nem képviseli az Európai Uniót.

A következő hat hónapban Magyarország lett volna az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Ennek a feladatnak semmi köze a világpolitikához. De ritka, különleges alkalom lett volna arra, hogy a kormány felébressze az európaiakban a jóindulatot hazánk iránt, és hogy elérjen számunkra fontos döntéseket Brüsszelben.

Hát ezt most fújhatjuk.

A magyar elnökségnek vége, befellegzett neki, még mielőtt elkezdődött volna. Orbánnal ezek után senki nem fog tárgyalni, semmiről. És nem lesz senki kíváncsi arra sem, hogy mit szeretnénk mi, magyarok.

Orbán világkörüli útja ezért a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás. Egy most már hivatalosan is szélsőjobboldali miniszterelnök hiábavaló vergődése a figyelemért és az elismerésért.

Kínos szereptévesztés, mellyel lerombolja a hazánk iránti megbecsülés utolsó maradékát, és szándékosan gyengíti azokat a szövetségesi kötelékeket, amelyek egyedül biztosítják Magyarország békéjét és biztonságát.

Nem, Orbán Viktor nem képviseli Európát. És nem képviselhet bennünket, európai magyarokat sem.
🇭🇺🇪🇺”

(Dobrev Klára/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Mit művel Orbán? Már Spanyolországban visszhangoznak a falak a botrányos lépése után

Fontos bejelentést tett Orbán a NATO-csúcs előtt: Rendkívüli videóban szólalt meg a kormányfő

Valódi Hírek