Pócs János tovább fokozza a bajt: Orbán embere súlyos kijelentéseket tett a kisfiút felrúgó karateedzőről

A fideszes politikus is megszólalt a szolnoki kalandparkban hétéves kisfiút felrúgó karateedzőről. Nem kellett volna.

A szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazásról

Mint ismert, kedden tette közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Facebook-oldalán azt a videót, amelyen a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás látható. Egy „felügyelő” az egyik rá bízott gyermek alá rúgott, aki fejjel a földre esett. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán arról tájékoztatott: feljelentést tettek a történtek miatt.

A bántalmazott gyermek édesanyja csak az internetre felkerült felvételből értesült arról, hogy mi is történt a szolnoki kalandparkban. A kisfiú anyja később megrendülten nyilatkozott az ügyben.

A jászberényi Yakuzák SE honlapján szerdán jelent meg egy közlemény, amelyben az egyesület elnöke „vállalta a felelősséget”, és posztjáról lemondott. A videó nyilvánosságra kerülése után nem sokkal az érintett kísérő – aki egyben az egyesület vezetője is – közleményt adott ki a Facebookon.

Visszavonták az edző kitüntetését, megfosztották a címétől

Megírtuk, hogy visszavonta a jászberényi képviselő-testület a bántalmazó Agócs Tibor önkormányzati kitüntetését. Erről a település polgármestere, Budai Lóránt számolt be pénteken a közösségi oldalán. A sportegyesületi vezetőt egyébként 2020-ban – még Orbán Viktor államtitkáraként – a később ped0filbotrányba belebukó, köztársasági elnökként elhíresült Novák Katalin tüntette ki életműdíjjal (!).

Szombaton megírtuk, hogy a Magyar Karate Szövetség örökre eltiltotta az „oktatástól” az „edzőt”, aki súlyosan bántalmazott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. Tahon Róbert, a szövetség főtitkára az RTL-nek elmondta, az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet kizárták a szervezetből, és többé nem szervezhetnek táborokat. A bántalmazó Agócs Tibort a szövetség megfosztotta Magyarországon a dan fokozat (fekete öv) viselésétől, és véglegesen eltiltotta a karate mester cím használatától.

Pócs János meredeket nyilatkozott a szolnoki kalandparkban történtekről

„Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”

– jelentette ki a fideszes Pócs János, aki jászberényi országgyűlési képviselő „minőségében” nyilatkozott a megrázó üggyel kapcsolatban az ATV-nek.

Soha nem volt vele semmilyen probléma?

A karateedzővel kapcsolatban Pócs azt mondta: meglátása szerint a tett „védhetetlen”, de – fűzte hozzá mégis – az ő ismeretei szerint

„soha semmilyen probléma nem volt” a férfival (?).

Pócs közölte továbbá azt is, hogy az edző

„nem véletlen, hogy megyei-, városi-, állami kitüntetéseket kapott, 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat”.

Pócs kijelentései 1:43-tól hangzanak el a csatorna videójában:

Pócs János nem osztja Orbán Viktor álláspontját

A fideszes politikus megdöbbentő állításaival kapcsolatban megjegyezzük: az általa emlegetett kitüntetéseket a jászberényi önkormányzat egyhangú döntéssel vonta meg Agócstól, miután kiderült a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ténye. Az üggyel kapcsolatban még Orbán Viktor is reagált állami rádiós interjújában.

„A dolog elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált”

mondta a miniszterelnök.

Súlyos bűncselekményekkel vádolják Agócs Tibort

Beszámoltunk róla, hogy Agócsot a videó nyilvánosságra kerülése óta többek is rendkívül súlyos vádakkal illették. Volt tanítványai arról számoltak be, hogy rendszeresen verte, bántalmazta őket, egyikük pedig nemi er*szak elkövetésével is megvádolta. A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást a szolnoki kalandparkban történtek ügyében.

Kapcsolódó:

FRISS: Megvan, hány év börtönt kaphat a kisfiút felrúgó szörnyeteg

Megáll az ész: A bántalmazó karateedző a felrúgott kisfiúval akar találkozni (+videó)

FRISS: Nemi erőszakkal vádolja a kisfiút felrúgó szörnyeteget egy volt tanítványa (+videó)

Máris lépett a rendőrség a szolnoki kalandparkban gyermeket bántalmazó edző ügyében

Valódi Hírek