Ennyi volt: Megfosztották címétől a szolnoki kalandparkban hétéves kisfiút bántalmazó szadista karateedzőt

Örökre eltiltották az oktatástól az elmebeteg karateedzőt.

A Magyar Karate Szövetség megfosztotta címétől a gyermekbántalmzó edzőt

A Magyar Karate Szövetség

örökre eltiltotta az oktatástól

azt az „edzőt”, aki súlyosan bántalmazott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. A megrázó esetről részletesen beszámoltunk, az ügy óriási viharokat keltett a hazai nyilvánosságban.

Tahon Róbert, a szövetség főtitkára az RTL-nek elmondta, az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet kizárták a szervezetből, és többé nem szervezhetnek táborokat. A bántalmazó Agócs Tibort a szövetség megfosztotta Magyarországon a dan fokozat (fekete öv) viselésétől, és

véglegesen eltiltotta a karate mester cím használatától.

„A Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben, a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen, és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorítása érdekében”

írta közleményében a szövetség.

Az egész ország megrendült a szolnoki kalandparkban történtek után

Az egész országot felkavarta a szolnoki kalandparkban történt eset. Mint ismert, egy „felügyelő” az egyik rá bízott gyermek alá rúgott, aki fejjel a földre esett. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy feljelentést tettek a történtek miatt. A bántalmazott gyermek édesanyja csak az internetre felkerült videóból értesült arról, hogy mi is történt a szolnoki kalandparkban. A kisfiú anyja később megrendülten nyilatkozott az ügyben.

A Yakuzák SE közleményt adott ki

A jászberényi Yakuzák SE honlapján szerdán jelent meg egy közlemény, amelyben az egyesület elnöke vállalta a felelősséget, és posztjáról lemondott. A videó nyilvánosságra kerülése után nem sokkal az érintett kísérő, aki egyben az egyesület vezetője is hosszú évtizedek óta, közleményt adott ki a Facebookon.

„A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére. Fenti közlemény után kérem a családom és kollégáim kíméljék meg a méltatlan támadásoktól, személy szerint én vállalom a felelősséget, a sajtónak nem kívánok nyilatkozni.

Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam, és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem, és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek”

– áll(t) a közleményben, amely azóta már nem elérhető.

Etikai eljárást indítottak

A Magyar Karate Szakszövetség már csütörtökön közölte: etikai eljárást indítanak az ügyben, és annak lezárultáig az edzőt

minden jellegű oktatási tevékenységtől eltiltják.

Visszavonták a bántalmazó edző kitüntetését

Megírtuk, hogy visszavonta a jászberényi képviselő-testület a bántalmazó Agócs Tibor önkormányzati kitüntetését. Erről a település polgármestere, Budai Lóránt számolt be pénteken a közösségi oldalán. A sportegyesületi vezetőt amúgy 2020-ban – még Orbán Viktor államtitkáraként – a később ped0filbotrányba belebukó, köztársasági elnökként elhíresült Novák Katalin tüntette ki életműdíjjal (!).

A rendőrség nyomozást indított

A rendőrség pénteken közölte, hogy

garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást a szolnoki kalandparkban történtek miatt.

Tudatták, hogy az elkövetőt azonosították, a férfi azonban jelenleg külföldön tartózkodik, ezért egyelőre nem tudták kihallgatni. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a garázdaság mellett más, súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e.

Nemi er*szakkal vádolták meg Agócs Tibort

Beszámoltunk róla, hogy az eset után megszólaltak az edző tanítványai is, akik azt állították: Agócs Tibor valamennyiüket bántalmazta az edzések során. Ők részletesen beszéltek a szadista karateedző által elkövetett kegyetlenségekről. Pénteken megszólalt Agócs egy másik korábbi tanítványa is, aki nemi er*szakkal vádolta meg a „felügyelőt”.

Minden cikkünket a szolnoki kalandparkban történtekről >>ITT<< olvashatod el.

Kapcsolódó:

FRISS: Nemi erőszakkal vádolja a kisfiút felrúgó szörnyeteget egy volt tanítványa (+videó)

Máris lépett a rendőrség a szolnoki kalandparkban gyermeket bántalmazó edző ügyében

Sokkoló fordulat: Megszólalt a szolnoki kalandparkban gyermeket bántalmazó edző volt barátnője (+videó)

Itt a vége: Komoly következménye lett a szolnoki kalandparkban rugdosódó edző undorító tettének

Valódi Hírek