Itt a vége: Komoly következménye lett a szolnoki kalandparkban rugdosódó edző undorító tettének

Agócs Tibor megdöbbentő tettét kamera rögzítette.

Visszavonta a jászberényi képviselő-testület a bántalmazó Agócs Tibor önkormányzati kitüntetését. Erről a település polgármestere, Budai Lóránt számolt be pénteken a közösségi oldalán.

Mi történt?

Megdöbbentő esetet rögzített a napokban a szolnoki kalandpark egyik kamerája. Egy felügyelő az egyik rá bízott gyermek alá rúgott, utóbbi pedig fejjel a földre esett. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy feljelentést tettek a történtek miatt.

Mint kiderült, a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt az, aki kegyetlenül elbánt a kisgyermekkel. A kalandparkba is egy jászberényi csoportot kísért az Y Akadémia által szervezett nyári, napközis tábor keretében.

Külön botrányos, hogy a lemondott sportegyesületi vezetőt 2020-ban – a később bukott köztársasági elnökként elhíresült – Novák Katalin még államtitkárként életműdíjjal tüntette ki.

Csütörtökön érkezett a hír, miszerint Jászberény polgármestere, Budai Lóránt rendkívüli ülést hívott össze a szolnoki kalandparkban történtek miatt. A bántalmazó, Agócs Tibor ugyanis a város szülötte, néhány éve sportdíjat is kapott. Budai Lóránt és a település ellenzéki többsége visszavenné azt, miután Agócs szégyent hozott a városra. Ez pénteken meg is történt.

Kapcsolódó: Videóval: Kitálalt a bántalmazó edző megdöbbentő módszereiről egy volt tanítványa

Budai Lóránt bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„A ma délelőtti rendkívüli képviselő-testületi ülésen Jászberény önkormányzati képviselői egyhangú döntéssel, 13 igen szavazattal visszavonták Agócs Tibor korábban megítélt önkormányzati kitüntetését.

A döntésre nemcsak polgármesterként, de magánemberként és édesapakánt is büszke vagyok!

Büszke, mert egy olyan közösséghez tartozom, amelynek tagjai egytől egyig kérdés nélkül ítélték el ezt a szégyenteljes cselekedetet!

Fontosnak tartom hangsúlyozni, ahogy azt az ülésen is elmondtam, hogy e döntésünkkel Agócs Tibor cselekményét ítéltük el és mondtuk ki, hogy méltatlanná vált a korábban kapott kitüntetésre!

Bízom benne, hogy a sportszervezetet és a benne tevékenykedő tehetséges sportolókat a jövőben nem éri hátrány vezetőjük vállalhatatlan viselkedése miatt.”

(Budai Lóránt/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek