Visszacsapott Vitézy bumerángja: Tovább nőtt Karácsony előnye az újraszámlálás keddi fordulójában

Fordulat a Budapest főpolgármesterségéért zajló küzdelemben: így áll az újraszámlálás.

Több mint 100 szavazattal nőtt Karácsony Gergely előnye Vitézy Dáviddal szemben az újraszámlálás során. A Telex információi szerint szerdán kora délután Karácsony 146 szavazattal vezetett Vitézyvel szemben.

Mi történik a Budapest főpolgármesterségéért zajló küzdelemben, hogy áll az újraszámlálás?

Karácsony Gergely a szavazás után pár nappal bejelentette, a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi, hogy visszaállítsák a voksolás tisztaságába vetett bizalmat.

Indoklásában elmondta, hogy bár Vitézy csapata nem verte nagydobra, de hétfőn hasonló kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Bizottsághoz (FVB), ám az elutasította a főpolgármester-jelölt kezdeményezését.

Kapcsolódó: Nem verték nagydobra: Vitézy kosarat kapott hétfőn a Fővárosi Választási Bizottságtól

Ezt követte Vitézy bejelentése, miszerint újraszámlálást követel a FVB-n keresztül a Nemzeti Választási Bizottságnál. Az NVB úgy határozott, elfogadja Vitézy fellebbezését. A voksok újraszámlálása Karácsony Gergelynek hozott újabb győzelmet.

Kapcsolódó: Baj van: Nagyon kínos magyarázkodásba fogott Vitézy Dávid, miután házhoz ment a pofonért

Az újraszámlálást követően Karácsony és Vitézy is új választás kitűzését kezdeményezte, ezúttal a Kúriánál. Az elutasította mindkét jelölt beadványát, amelyet Karácsony elfogadott, Vitézy azonban továbbra sem tágított. A vesztes jelölt az Alkotmánybírósághoz fordult, amely arra kötelezte (sic!) a Kúriát, értékelje újra a korábban kimondott ítéletét.

Kapcsolódó: Átszabják a főpolgármester-választás végeredményét? Karácsony Gergely súlyos üzenetet küldött a Kúria friss döntése után

A héten tehát ismét újraszámolják a szavazatokat, az első részeredmények már kedden megérkeztek. Maga Vitézy számolt be arról, hogy Karácsony Gergely javára újabb voksokat találtak.

„Voltak Vitézy-szavazatok a Karácsony-kötegekben és fordítva, voltak nyilvánvalóan érvénytelen szavazatok, melyeket valamiért tévedésből érvényesnek számoltak – mindhárom jelölt kapott ilyet”

írta Vitézy a közösségi oldalán.

A Telex friss részletezése szerint előfordult olyan eset is, hogy egy-egy szavazatot nem a megfelelő jelölthöz soroltak. Akadtak jelentősebb eltérések, például

egy kerületben 68, Karácsony Gergelyre leadott voksot számoltak Vitézy Dávidhoz

– ismertették.

„Ezen a ponton az látszik, hogy akár ezer vagy ezernél is több szavazólap minősítése fog változni”

– fogalmazott a hírportálnak Vitézy Dávid, miután arról kérdezték, hogyan látja az újraszámlálási folyamatot.

A tervek szerint pénteken már meg is születhet a végleges eredmény.

Kapcsolódó:

Elszabadult a pokol: Vitézy Dávid hamis dokumentumokkal kényszerítette ki az újraszámlálást?

Karácsony Gergely kifakadt: Bejelentést tett, miután a Kúria a főpolgármesteri szavazatok újraszámlálásáról döntött (+videó)

Valódi Hírek