Most ez komoly? Orbán örömtáncot lejt a rekordgyenge EP-választási eredménye után

Orbán Viktor az interjú során szót ejtett az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról is.

Alig ért véget a választás, Orbán Viktor máris furcsa győzelmi tort ült, és az Indexnek adott interjújában ecsetelte az eredményeket. A magyar kormányfő – aki mellesleg táncot jár az Európai Unió és a NATO idegein – szerint „nagyarányú békepárti győzelem” született, a magyarok támogatják őket, hogy kijuttassák az országot a „háborús veszedelemből„. Orbán Viktor pártja mellesleg kevesebb mint 45%-ot szerzett, amely a Fidesz eddigi leggyengébb eredménye a 2004-es EU-csatlakozásunk óta.

Megjegyezzük, hogy Orbán Viktor haverkodik az Ukrajnát megtámadó Vlagyimir Putyinnal, és miközben világszerte elítélik és szankciókat vezetnek be Oroszország ellen, a miniszterelnökünk rendre Moszkva irányába kacsingat.

Nem csoda, hogy a közösség tagállamainak elegük van Orbán Viktorból, a rendszeres vétóiból. A hírek szerint a Bukaresti Kilencek (B9) például egy „hosszabb kávézásra” küldenék a magyar kormányfőt.

Kapcsolódó: Hatalmas gáz van: Kizárhatják Magyarországot a nagy nemzetközi csapatból

Az EP-választásokról

Orbánék háborús, uszító propagandája tehát elnyerte az aranyérmet, amely a politikus szerint a legszebben csillog. A kormányzó párt – amely az összeomlás szélén táncoló egészségügyet vagy például az oktatást félredobva Brüsszel bevételére készült – fényezése mellett szót ejtett az EP-választás eredményeiről.

„Elhoztunk belőle tizenegyet, az több mint a fele. Mindig, minden versenyen nem lehet világcsúcsot úszni, néha be kell érni az Európa-rekorddal is. Ezen a versenyen mi azt állítottunk fel, mert Európában senki – leszámítva persze a szokásos máltai munkáspárti kiemelkedő eredményt – nem kapott megközelítőleg sem olyan támogatást, mint mi.

Ma a kontinensen bármelyik párt, amelyik indult ezen a választáson, szívesen cserélne velünk.

Miért lennék elégedetlen?”

– dicsekedett a jobbközép Európai Néppártban (EPP) is közutálatnak örvendő Orbán.

Manfred Weber, az EPP elnöke ugyanis nemrég értésre adta, soha nem lesz együttműködés egy jövőbeni Európai Bizottságban a Fidesszel. A német Keresztényszociális Unió politikusa egyik friss interjújában kijelentette:

„Nincs együttműködés egy olyan párttal, amely Putyin zsoldjában áll,

sem Orbán Viktorral vagy a lengyel Jog és Igazságossággal (PiS), amelyek megkérdőjelezik a jogállamiságot”.

Az amerikai választásokat tűkön ülve váró magyar miniszterelnök azonban elégedett az eredménnyel és a szavait látva leginkább saját magával.

Az önkormányzati választások kapcsán, Győr elvesztéséről szót ejtve a szintén fideszes Dézsi Csaba Andráshoz hasonlóan Borkai Zsolt felbukkanását említette a kudarc okaként.

Erről >>ITT<< olvashatsz részletesen.

Pár szó Magyar Péterről

Orbán elmondása szerint Magyart a volt igazságügyi miniszter férjének járó tisztelettel kezelték, de sosem volt a kormányzó párt „radarján”. A miniszterelnök szerint az, hogy ő „a Fideszből kirúgott„, egykoron belső körökhöz tartozott személy lenne, csak Magyar legendája.

Kapcsolódó:

Mi történt? Magyar Péter a Hősök terén részleges büntetlenséget ígért a fideszes csalóknak, ha egy dolgot megtesznek

Magyar Péter dührohamot kapott élő adásban, kirontott az ATV stúdiójából (+videó)

Valódi Hírek