Mi történt? Magyar Péter a Hősök terén részleges büntetlenséget ígért a fideszes csalóknak, ha egy dolgot megtesznek

Magyar Péter meglepő bejelentést tett a Hősök tere közepén felállított színpadon a tüntetés során.

Magyar Péter történelmi jelentőségű demonstrációt ígért, de ez nem jött össze

Szombaton 14 órakor kezdődött a Hősök terén Magyar Péter tüntetése, amelyet több mint egy hónapja jelentett be. A politikus reményei szerint „a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációt” szerették volna megszervezni, ez a terv azonban zátonyra futott.

A demonstrációra ugyan több tízezer embert vártak, és Magyar azt ígérte, az elmúlt évtizedek legnagyobb tömegtüntetése lesz a Hősök terén szombaton, a fotók másról uralkodnak. Az influenszerpolitikus stábja több kivetítőt helyezett el az Andrássy út mentén, azzal számolva, hogy több kilométeren át megtöltik a Tisza-szimpatizánsok az utat. Ennek ellenére csak a Hősök tere Andrássy úti torkolatáig ért a tömeg, ráadásul úgy, hogy a színpadot a tér felénél helyezték el, így annak csak a felét töltötték meg Magyar hívei.

A rendezvény kezdetét követően egy órával a rendőrség becslést adott ki a demonstrálók számáról. Eszerint mindössze 15–17 ezer ember gyűlt össze, ami még Magyar első, 50 ezres, március 15-ei demonstrációját is jócskán alulmúlja. Ráadásul Magyar áprilisban a Parlament épülete előtt is tüntetett, és akkor a szimpatizánsai a Kossuth Lajos teret szellősen ugyan, de megtöltötték. A csökkenő oka a politikus támadó, vagdalkozó, sok esetben érdemi érveket teljesen figyelmen kívül hagyó kommunikációja lehet.

Az utolsó pillanatban érkezett meg a főszereplő

A tüntetésre Magyart a testőrei kísérték, ami a jelenkori hazai politikában kizárólag Orbán Viktorra jellemző. A politikus röviddel kettő óra előtt, a meghirdetett időpontot megelőzően ért a helyszínre.

A helyszínre meghívtak több, Magyarral szimpatizáló hírességet is, akik a színpadon is felszólaltak. A Magyar-tüntetéseken megszokott Nagy Ervin és Rost Andrea és Thuróczy Szabolcs mellett ezúttal Csézy és Jordán Tamás is jelen volt.

Az első szónokként Tarr Zoltán, a Tisza EP-listájának harmadik helyezettje lépett a színpadra, aki a megszokott ellenzéki követelésekkel, a kórházak és az egészségügy rendbetételével kampányolt, azonban nem fejtette ki, azt hogyan valósítanák meg. Megjegyezzük: az EP-választáson nemzeti ügyekben nem várható változás, ugyanis az egészségügy fejlesztése nem uniós, hanem tagállami feladat, így az a mindenkori kormány reszortja.

Többen rosszul lettek Magyar Péter rendezvényén

Tarr egészségügyi követeléseinek ismertetésekor többen rosszul lettek a tömegben a kánikulától. Hozzájuk orvost kellett hívni.

Később Bujdosó Andrea, a Tisza EP-listájának 11. helyezettje – aki helyezése miatt gyakorlatilag biztosan nem jut be az Európai Parlamentbe – kapott szót. Arról beszélt, hogy az elmúlt 20 évben nem zárkózott fel hazánk az EU-hoz, és itthon nem a tudásuk és tehetségük alapján ítélik meg az embereket, ráadásul a nőket sem illeti meg az esélyegyenlőség. Elmondása szerint pártja demokratikus, békés és szabad jövőt szeretne.

Bujdosó felszólalása után Thuróczy Szabolcs szavalta el a szózatot. A színész felvezetése után lépett a színpadra Magyar Péter.

A Tisza EP-listavezetője

arról magyarázott a Hősök tere szobrainak (sic!): pártja újjá fogja építeni Magyarországot,

mint ahogyan IV. Béla tette a tatárjárás után.

Elmondása szerint azért a Hősök terére szervezték a rendezvényt, mert máshol már nem férnének el. Ehhez képest érdekes adalék, hogy a Hősök terét sem sikerült megtölteni, ugyanis szándékosan a tér közepére, és nem a végére helyezték el a színpadot.

Magyar királyokkal próbálta feltüzelni a híveit Magyar Péter a tüntetés során

Ezután magyar királyokkal és más történelmi személyiségekkel példálózott, akik szerinte építették az országot. Ezután kitért arra a nyilvánvaló tényre, hogy Magyarországon mindenki békét akar, és senki nem háborúpárti.

Magyar azt ígérte, megszüntetik a mindent elárasztó háborús propagandát, annak mikéntjéről azonban semmit nem mondott. Azt is megjegyezte, megakadályozzák, hogy a Fidesz bevezesse a sorkatonaságot – azonban a valóság az, hogy minderről az Országgyűlés kétharmados kormánypárti többsége akármikor határozhatna.

Ezután általánosságokról ejtett szót: elmondta, vissza kívánják állítani a munka becsületét, az oktatás szabadságát, a törvényességet és a gyűlöletkeltő propagandát. Ennek részleteire szintén nem tért ki.

Magyar ezt követően

a tömeg nagyságára utalva azt állította, többen vannak, mint valaha – a képernyőképek azonban mást mutatnak.

Az utolsó pillanatig szapulta az ellenzéket, szombaton azonban szándékosan kerülte az ellenzék kritizálását

Magyar Péter elmondása szerint három hónappal ezelőtt még más ember volt, és ő sem tudta, milyen nagy fába vágta a fejszéjét. Önmagát egy szikrához hasonlította, amely elindította a változást.

Ezután kijelentette: tisztában van vele, hogy kizárólag összefogva van esély a változásra. Mindezt annak ellenére mondta, hogy az ellenzékkel való összefogástól az elmúlt három hónapban mindvégig kategorikusan elzárkózott. Magyar elmondása szerint bármi lesz a választás végeredménye, ők biztosan nyernek, hiszen legyőzték az apátiát.

Arról beszélt: Orbán már 2007-ben tudta, mivel kell riogatni az embereket (?). Ezután furcsa mód kijelentette: a miniszterelnök csupán 2015 óta tartja rettegésben az országot a gyűlöletkampányaival. A miniszterelnök 2014-es kampányban tanúsított magatartása azonban szöges ellentétben áll Magyar állításával.

Kitért arra, hogy a hazai munkahelyeket elárasztották a gazdasági bevándorlók, akik ellen Orbán ágál. Ennek oka szerinte az, hogy ne kelljen európai mértékű fizetéseket adni.

Orbán kivezetné Európából Magyarországot, és újra az oroszok kezére játszaná az országot – mondta. A kormány megítélését jól megmutatja, hogy a korábban Orbán-barátként viselkedő lengyelek sem hajlandók részt venni a békemeneteken – jegyezte meg.

Bár Magyar jól láthatóan nem szíveli a kritikát, elmondása szerint ha valamikor ők győznek, nem csak a velük szemben kritikátlan embereket fogják elismerni. Hozzátette: a valódi munka és a teljesítmény alapján fogják megítélni a magyarokat.

Mészárosék hatalmának felszámolásáról beszélt

Elmondása szerint az a céljuk, hogy felszámolják az „Orbán–Tiborcz–Mészáros részvénytársaságot”. Az ehhez felhasznált eszközökről nem szólt semmit.

Ezután önmagát dicsérte, mondván, közel 200 beszédet tartott országszerte, és mindenhol megható volt a fogadtatása. A rendezvényeikre nem buszoztattak senkit, és a kampány során plakátot sem használtak fel – jegyezte meg. Megjegyezte: egy forintjuk sem volt (?) önmaguk reklámozására – ennek ellenére minden bizonnyal komoly összegbe került a három budapesti nagyrendezvényük hangosítása, a színpad és a képernyők felállítása.

Ezután az Orbán-kormány lopásairól beszélt, megjegyezve, hogy a világ összes pénze sem lenne elég a hatalomnak. Majd megjegyezte: a jelenlegi kabinet nem szereti a magyarokat, ugyanis nem hagyta volna, hogy a járványban tömegével haljanak meg a polgárok, és nem üldözte volna el az embereket az országból.

Mára kiderült, hogy a miniszterelnök egy olyan barát, aki nagy mosollyal érkezik a disznóvágásra, de amikor a házigazdák nem figyelnek, teletölti a táskáját kolbásszal, hurkával, és némán hallgat, amikor az este végén nem jut mindenkinek ennivaló. Ti beengednétek a házatokba? Folyton szemmel kell tartani, nehogy elcsenjen valamit”

– mondta a kormányfőről.

Ezután általánosságban beszélt a Tisza programjáról: a bérlakásépítési terveiről, a minimálnyugdíj vezetéséről, a vendégmunkások foglalkoztatásának tiltásáról, a multik környezetszennyezésének megállításáról és a kata újbóli bevezetéséről. Azt nem mondta el, mindezekre hogyan teremtené meg a forrást, mindössze annyit jegyzett meg: megállítaná a lopást.

Ezután a jelenlegi tömegízlést kiszolgáló fiatal zenészt, Azahriah-t idézte, aki szerint ha valakit „a Fidesz gyűlöl és az ellenzék támad, az csak jó úton járhat”. Magyar megköszönte az ifjú titán dicséretét.

Magyar ezután a kampány záróakkordjaként bejelentett „immunitási programját”, korrupcióellenes csatornáját kezdte reklámozni, amelyen bárki bejelentést tehet a szerinte korrupciógyanús ügyekről. Hozzátette: ha győznek, vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek minden politikus ellen.

Ezután váratlanul bejelentette:

részleges büntetlenséget ígérnek (sic!) a „mini Döbrögiknek és a NER-lovagoknak„,

amennyiben segítenek kézre keríteni a legfőbb bűnösöket, illetve visszaszerezni az ellopott vagyont.

A rendezvénye végén választási lehetőségeket sorolt fel, amelyekkel azt sugallta, hogy a Tisza az egyetlen helyes választás. Ezután a híveit dicsérte, mondván, tőlük tartanak a Fideszben.

A Várkert bazárnál akar a választás után ünnepelni

Zárásul felszólította a híveit, „senki ne lankadjon” holnap este hét óráig. Majd kijelentette: szerinte „valódi rendszerváltást” fognak kiharcolni.

Végezetül ledöntött egy piros–fehér–zöld színű dominót, amelyet követően a hatalom jelképeit (stadionok, Parlament stb.) mutató képeket vetítettek ki. A végén mindegyik dominó eldőlt, mutatván, hogy majd ők (értsd: a Tisza) majd biztosan bedöntik a dominót.

Zárásul Magyarék bejelentették:

eredményváró bulit szerveznek vasárnap este 19 órára a – a hatalom újabb jelképénél – a Várkert bazárnál.

A színpadi produkciók lezárultát követően a Tisza hívei Magyar Péterrel elültették „az ország fáját” (sic!) az Andrássy út 129. előtt. Azt mondták, az ültetéshez 500 településről kaptak földet.

A rendezvény közvetítését >>ITT<< lehet visszanézni.

Valódi Hírek