Szembejött a valóság Győrben: Borkai és fideszes utódja sikeresen megbuktatták egymást, Dézsi Csaba máris magyarázkodik

Dézsi Csaba András a jelek szerint még nem tekinti lejátszottnak a mérkőzést.

Mint már ismert, Győrben Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP–Zöldek és a Momentum által támogatott politikus nyerte a választást, ő lett a település polgármestere.

Az eredmény azonban szíven ütötte egy egykori városvezetőt, a fideszes Dézsi Csaba Andrást, aki a kisalföld.hu-nak adott interjúja során közölte, hogy újra fogják számoltatni a szavazatokat.

„400 szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak. Meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében.

Ezzel együtt valószínűleg ő lesz Győr polgármestere a következő négy és fél évben. Októberig még én fogom vezetni a várost és azután fogom átadni neki minden olyan fontos intéznivalóval, amit elkezdtünk és tovább kell folytatni”

– fogalmazott a hírportálnak.

Megjegyezte,

szerinte a fideszes szavazóbázist megzavarta Borkai Zsolt indulása.

„Most már látjuk, hogy csak rombolni szeretett volna, mint trójai falovat az MSZP betolta a palettára, és el is végezte a dolgát. Sikerült elvennie a szavazatok egyharmadát.

Szerintem ez a legfőbb oka az egésznek.

Nyilván, magunkban is kereshetjük a hibát, hogy a kommunikációnkban az elvégzett munkát helyesen mutattuk-e vagy nem. Az ide vezető okokat meg fogjuk vizsgálni, de a helyzet adott, ehhez kell alkalmazkodni”

– mondta Dézsi.

Kapcsolódó: Ez már a vég kezdete? Kifütyülték a fideszes nagyhalat a kormánypárti fellegvárban

Mi történt Győrben az elmúlt hónapokban?

Dézsi és a jachtozós, 0rgiás botrányba keveredett Borkai Zsolt egymásnak ugrottak. Mint ismert, egy rendkívül furcsa interjúban, hosszú perceken át tartó feszültségfokozás után Borkai azt mondta, tettlegességig fajult Dézsi egyik konfliktusa másfél-két évvel ezelőtt egy rendezvényen. Ennek az expolgármester szerint több száz szemtanúja volt, sőt, elmondása szerint videó is készült az esetről.

Dézsi úgy reagált az elmondottakra, hogy Borkai kampánytevékenysége rágalmazási stádiumba érkezett. Később arról nyilatkozott, hogy már megtette a feljelentést kényszerítés gyanúja miatt, és reméli, az mihamarabb eredményt hoz.

Kapcsolódó: Teljes erővel egymásnak esett Borkai és fideszes utódja: Rendőrt küldene az orgiába belebukott polgármesterre a veréssel megvádolt Dézsi Csaba

Hajtó Péter bevállalta a hazugságvizsgálót

A győri politikus a poligráfhoz kapcsolva vallott arról, hogy látta Dézsi Csaba Andrást a földön fekvő feleségébe térdelni. Hajtó 2019-ben a Fidesz támogatásával nyert egyéni körzetet, ám tavaly kizárták a frakcióból. Jelenleg független képviselőként tevékenykedik, idén pedig Borkai oldalán vágott neki a választásoknak.

Két évvel ezelőtt őt is meghívták arra a rendezvényre, amelyen – elmondása szerint – több százan tanúi voltak a polgármester és felesége incidensének. Hajtó a közösségi oldalán részletezte a történteket, feltöltötte a poligráfos vizsgálat eredményét, amely szerint a politikus

„egyik releváns kérdésre sem adott megtévesztő választ”.

Dézsi felesége is megszólalt a történtekről

Dézsiné Szentes Veronika elmondása szerint az emlegetett rendezvényen rosszul lett, a férje pedig ezt rögtön észrevette.

„Azonnal a karjába kapott és legalább ötven ember szeme láttára cipelt ki egyedül, minden segítség nélkül a kocsinkhoz. Más talán mentőt hívott volna, de ő orvosként cselekedett, tudta, hogy ki kell mentenie abból a szorult helyzetből. (…)”

– fogalmazott.

Kapcsolódó:

Mikrofon elé csüccsent a jachtozós Borkai, és rögvest kiteregette a Fidesz sötét titkait

Lassan felfalják egymást Orbán emberei: Rendőrségre ment Borkai Zsolt ellen a győri polgármester

Valódi Hírek