Ebből nemzetközi botrány lesz: Orbánék a szuverenitásról papolnak, de beleavatkoznak a szlovákiai választásokba

Orbán ismét a szlovák haverjának „segít”.

Szlovákiában szombaton tartják az elnökválasztás második fordulóját, ezért kampánycsend van az országban csütörtök óta. A magyar közszolgálati M1 eközben közel félórás interjút sugárzott Peter Pellegrinivel, a hatalmon lévő Smer és Hlas jelöltjével.

Az interjút pedig folyamatosan ismétlik

– írta meg a 444.hu.

A szomszédos országban 420 ezer magyar él, sokan közülük az M1-ről tájékozódnak. Orbánék pedig egyértelműen Robert Fico miniszterelnök koalíciós partnerét, Pellegrinit támogatják. A magyar „közszolgálati” tévé ugyanezt már eljátszotta egyszer. 2023 őszén,

a szlovák parlamenti választások idején Ficóval sugárzott a csatorna alákérdezős interjút.

Az elnökválasztás Szlovákiában kétfordulós. Az első fordulót meglepetésre az ellenzék jelöltje, a korábbi külügyminiszter, Ivan Korčok nyerte Pellegrini előtt. Így biztosra vehető, hogy

Orbán Viktor haverjának különösen nagy szüksége van a magyar szavazatokra is.

Nemzetközi balhé lett Orbán legutóbbi lépéséből

Megírtuk, hogy Peter Pellegrini volt szlovák miniszterelnök 4 éve arra kérte Orbán Viktort, hogy segítsen neki tető alá hozni egy, a szlovák parlamenti választások hajrájára időzített moszkvai látogatást.

Pellegrini úgy hitte, egy kiruccanás a Kremlbe majd az ő malmára hajtja a vizet a választásnál.

Jó pár érdekes információ derült ki a múlt héten a 2020-ban történt eseményekről.

A magyar kormányfő Pellegrini kérésére megbízta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetve tegyen valamit az ügy érdekében.

Valódi Hírek