Szijjártó Péter nagyon rossz érzékkel posztolt: A világ Navalnij temetésére figyelt, miközben ő csevegett

Szergej Lavrov volt a beszélgetőpartner.

Érdekes érzékkel választott témát a törökországi Antalyában zajló nemzetközi konferencián Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ugyanis a szokásos bejelentkezése után kitett egy olyan videót is, ahol

orosz kollégájával, Szergej Lavrovval cseverészik kedélyesen.

Mindezt éppen akkor, amikor a szibériai börtönkolóniában tisztázatlan körülmények közt meghalt Alekszej Navalnijt temették Moszkvában.

Alekszej Navalnij Vlagyimir Putyin legfőbb ellenfele volt

Megírtuk, hogy február 16-án, pénteken egy orosz börtönben halt meg Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin legfőbb ellenfele. A halál abban a szibériai börtönkolóniában érte, ahol 19 éves börtönbüntetését töltötte.

Az ellenzéki politikus 47 éves volt.

Navalnij egyik közeli szövetségese, Maria Pevcsik, az orosz ellenzéki politikus által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány elnöke a napokban arról beszélt, végső stádiumban voltak a tárgyalások arról, hogy Navalnij egy fogolycsere keretei között kiszabaduljon. Ám az ellenzéki vezető váratlanul meghalt.

Mint ismert, 2020-ban Vlagyimir Putyin megmérgeztette Navalnijt. Akkor nemzetközi nyomásra egy németországi kórházba szállítottak, ahol élet és halál között lebegett hónapokig.

(Szijjártó Péter / Facebook)

Valódi Hírek