Ütött Szentkirályi Alexandra órája? Rákay Philip egészen váratlan vallomást tett (+videó)

A júniusi választások is terítékre kerültek Rákay Philip interjújában.

Többek között Szentkirályi Alexandráról is szót ejtett Rákay Philip a Telexnek adott friss interjújában.

Mint mondta, az egykori kormányszóvivőnek drukkol a Fidesz szavazójaként, de még kérdéses, hogyan alakulnak majd az önkormányzati választások, pontosan hányan indulnak és milyen programmal.

A producer válasza bizonytalanságot sugall, akár az is elképzelhető, hogy Szentkirályi végül nem indul. Rákay megjegyezte, hogy

a szintén főpolgármesterségért induló Vitézy Dávidotzseniális városüzemeltető szakember„-nek tartja.

Kiderült, ki váltja a lemondott Szentkirályit

Vitályos Eszter érkezik a nemrég leköszönt Szentkirályi Alexandra helyére a kormányszóvivői posztra.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese lemond e pozíciójáról, mivel Orbán Viktor felkérte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetésére, a kormányszóvivői feladatok ellátására.

Vitályos 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el. Később a Miniszterelnökségen dolgozott, majd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt. Ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be a Nemzeti Múzeum főigazgatójává választott L. Simon László parlamenti helyére. Végül a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Bukásra készül Szentkirályi?

Mint írtuk, a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Brüsszelből hoz kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést.

Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Kapcsolódó: Bukásra készül Szentkirályi Alexandra? Árulkodó döntést hozott kedden a fideszes főpolgármester-jelölt

(Telex.hu/YouTube/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Kőkemény fricskával reagált Vitézy indulására Karácsony Gergely (+fotó)

Valódi Hírek