Vitézy Dávid bejelentette: Kihívja Karácsony Gergelyt a főpolgármester-választáson (+videó)

Mostanáig csak az LMP állt be mögé.

Vitézy Dávid sokáig húzta az időt

Hosszas hezitálás után bejelentette Vitézy Dávid: elindul a főpolgármester-választáson. A BKK volt vezérigazgatója, a Közlekedési Múzeum korábbi vezetője, rövid ideig közlekedési államtitkár ezt a közösségi oldalán jelentette be.

Vitézy a jelöltségét bejelentő videóban azzal indokolt: szerinte pártpolitikai csatározások foglya a város, és az érdemi fejlesztések helyett látványberuházásokra futotta csak az elmúlt években. Úgy látja, csak a belváros fejlesztésére fókuszált minden oldal, miközben a külsőbb kerületek érdemben nem fejlődnek.

Karácsony Gergely a választás toronymagas esélyese

A videójában a közlekedés- és a bérlakásfejlesztést, a közterek fejlesztésének hiányát és az egészségügyi intézmények rossz állapotát jelölte meg fő problémaként.

A fejlődés hiányát a fejlesztéseket leállító kormányzat és az „áldozat szerepében tetszelgő” főváros csatározásával indokolja.

A pártpolitikai csatározások végét ígéri, azonban ezt megkérdőjelezi, hogy párt is támogatja: az LMP ugyanis hónapok óta kapacitálja Vitézyt az indulásra. A bejegyzésére érkezett pozitív reakciók egy részéből az is látszik, hogy kormánypárti megmondóemberek is támogatják. Eszerint az sem kizárt, hogy az esélytelen Szentkirályi Alexandrát visszalépteti a javára a Fidesz.

A választás toronymagas esélyese a hivatalban lévő ellenzéki Karácsony Gergely,

akit a DK, a Momentum, az MSZP és saját pártja, a Párbeszéd–Zöldek is támogat az újrázásban.

Videó:

(Vitézy Dávid/Facebook)

A volt BKK-vezér ellenzékiként viselkedik, de valójában közel van a tűzhöz

Vitézy határozott kormánykritikus megnyilvánulásai ellenére meglepően közel áll a tűzhöz:

másod-unokatestvére nem más, mint maga a miniszterelnök, Orbán Viktor.

FRISSÍTÉS: Karácsony Gergely rögtön Vitézy bejelentése után reagált a volt BKK-vezér indulására. Vitézy és a kormányzat kapcsolatára egy olyan képpel illusztrálta, amelyen a volt BKK-vezért Orbán Novák Katalin társaságában tüntette ki.

Karácsony azt írta:

Főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról leIövik az övéi.

Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj. A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi.

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek