Vége a találgatásoknak: Hivatalosan bejelentették, ki váltja a lemondott Szentkirályi Alexandrát

Szentkirályi Alexandra arra készül, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje legyen a közelgő választásokon.

Vitályos Eszter érkezik a nemrég leköszönt Szentkirályi Alexandra helyére a kormányszóvivői posztra.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese lemond e pozíciójáról, mivel Orbán Viktor felkérte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetésére, a kormányszóvivői feladatok ellátására – részletezte Vitályos friss Intagram-bejegyzésében.

Mint írta, a Parlamenti Államtitkárság élére Zsigó Róbert érkezik. Hozzátette, hogy kormányszóvivőként is marad Pilis–Dunakanyar országgyűlési képviselője.

Mi történt Szentkirályi Alexandrával?

Szentkirályi Alexandra arra készül, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje legyen a közelgő választásokon. Őt az eddigi információk szerint Kovács Zoltán váltotta volna a kormányszóvivői tisztségben.

Kapcsolódó: Micsoda „meglepetés”! Kiderült, ki váltja a frissen lemondott Szentkirályi Alexandrát

Mint írtuk, a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Brüsszelből hoz kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést.

Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Mi történt Kovács Zoltánnal?

A minap röppent fel a hír, hogy Kovács Zoltán helyett Vitályos a befutó.

Előbbiről mellesleg egybehangzó értesülések érkeztek, hogy ő lesz a kormányszóvivő, így csütörtökön sokakat meglepett az információ, miszerint Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese veheti át Szentkirályi egykori posztját.

Vitályos 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el. Később a Miniszterelnökségen dolgozott, majd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt. Ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére. Végül a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Vitályos Eszter a közösségi oldalán jelentette be a hírt

Idéztük Vitályos Eszter bejegyzését:

„Továbbra is a haza szolgálatában 🇭🇺‼️

Nagy megtiszteltetés ért a napokban, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök úr felkért, hogy vállaljam el a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását is.

A megtisztelő felkérést elfogadtam, ami azt is jelenti, hogy

miniszterhelyettesi megbízatásom véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban.

A Parlamenti Államtitkárság élére Zsigó Róbert kollegám érkezik, akinek sok sikert, erőt és kitartást kívánok!

Köszönöm Miniszter Úrnak az eddigi bizalmat, köszönöm államtitkár és helyettes államtitkár kollégáimnak a közös munkát és köszönöm a közvetlen kollégáimnak és a minisztérium minden dolgozójának, hogy minden körülmények között számíthattam/számíthattunk rátok!

Ez a bizalom kölcsönös és a jövőben is így marad! Mindannyiótoknak sok sikert kívánok!

Kormányszóvivőként is

maradok a Pilis-Dunakanyar országgyűlési képviselője,

ahonnan a legtöbb erőt és támogatást kapom az itt élő emberektől, és továbbra is azon leszek, hogy ezt megháláljam szeretett otthonomnak.

E mellett új feladatok is várnak, amelyeket a párbeszéd és a megértés kell, hogy jellemezzen!

Az irány változatlan:

»A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt!« 🇭🇺

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vitályos Eszter (@vitalyoseszter) által megosztott bejegyzés

(vitalyoseszter/Instagram/Nyugati Fény)

Valódi Hírek