DK: Nem a törvény, hanem Orbán dönti el, hogy ki megy börtönbe, és ki nem

A DK hangsúlyozta, hogy kormányváltás után a felelősségre vonás lesz az első lépés.

Újra bebizonyosodott, amit mindig is tudtunk: ma nem a törvény betűje, hanem fideszes politikusok döntik el, hogy ki ellen és miért indul ügyészségi eljárás – fogalmazott Rónai Sándor a lapunkhoz is eljuttatott keddi közleményében.

Így működik az Orbán-rendszer, így készülnek most újabb ellenzéki politikusok, sikeres ellenzéki polgármesterek besározására és megvádolására, ahogy azt Fekete-Győr Andrással vagy Varju Lászlóval tették – mutatott rá a DK EP-képviselője.

A Demokratikus Koalíció szerint

a kormányváltás után mindenkit felelősségre kell vonni,

aki a koncepciós eljárásokban részt vett: minisztereket, ügyészeket és a rendszer fejét, Orbán Viktort – hangsúlyozta Rónai Sándor.

Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt

Megírtuk, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta a titokban készített hangfelvételt, amelyen fideszes bűncselekményekről beszél Varga Judit.

A felvételen Schadl György és Völner Pál, valamint Polt Péter legfőbb ügyész neve is elhangzik, de úgy tűnik, Rogán Antalnak is szerepe volt az ügyben.

A hanganyag nyilvánosságra kerülését követően azonnal reagált Varga Judit. Ő azt állítja: megfélemlítés és €rőszak hatására mondta fel az elhangzott állításait.

Fekete-Győr András és Varju László

Mint februárban írtuk, felfüggesztett börtönbüntetést kapott Fekete-Győr András. A Momentum egykori elnökét hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták, majd felmentették. Egy fellebbezés nyomán másodfokon újabb ítélet született. A próbaidőre ítélt politikus a védőjével fellebbezett, az ügy az ítélőtáblára kerül.

Kapcsolódó: Gyurcsány Ferenc: Fekete-Győr és Varju még nincs börtönben, de ott akarja látni őket Orbán rendszere

Február végén hozott ítéletet Varju László ügyében a bíróság. A Demokratikus Koalíció politikusát néhány éve egy tüntetés során a földre terítették, és bántalmazták az MTVA Kunigunda utcai székházának biztonsági emberei.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon bűnösnek mondta ki Varju Lászlót testi sértés, garázdaság, valamint a választás rendje elleni bűncselekmény miatt. Az ellenzéki képviselőt 900 ezer forintos pénzbírság megfizetésére kötelezték. Varju László rövidesen közölte, hogy fellebbez az ítélet ellen.

Kapcsolódó:

Gyurcsány Ferenc: Becstelen, tisztességtelen ítéletben büntette meg a bíróság Varju Lászlót

Valódi Hírek