Gyurcsány Ferenc: Fekete-Győr és Varju még nincs börtönben, de ott akarja látni őket Orbán rendszere

Gyurcsány Ferenc egy közelgő ítélethozatal kapcsán posztolt.

Mint írtuk, felfüggesztett börtönbüntetést kapott Fekete-Győr András. A Momentum egykori elnökét hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták, majd felmentették. Egy fellebbezés nyomán a múlt héten másodfokon újabb ítélet született. A próbaidőre ítélt politikus a védőjével fellebbezett, az ügy az ítélőtáblára kerül.

Gyurcsány Ferenc ennek apropóján posztolt a közösségi oldalán. A Demokratikus Koalíció elnöke kifejtette, hogy pár nap múlva Varju László ügyében fog ítéletet hirdetni a bíróság. A DK-s politikust néhány éve egy tüntetés során a földre terítették, és bántalmazták az MTVA kunigundai székházának biztonsági emberei. Most Varju ellen folyik eljárás.

Gyurcsány Ferenc bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Ez még nem diktatúra, mert még nem csuktak benneteket börtönbe, mondják nem kevesen, ily módon mentegetve Orbán rendszerét. Valóban nem, pedig igény lenne rá, mondhatnánk a jól ismert fordulattal. És ez az igény

a hatalom igénye, hogy megleckéztesse, börtönbe csukja ellenfeleit.

A napokban elítélték Fekete-Győr Andrást úgy, hogy a bíróság szerint se követett el bűncselekményt, de, mondja ugyanez a bíróság, Fekete-Győr magatartásával másokat pszichológiailag támogathatott abban, hogy azok bűncselekményt kövessenek el.

Értik? Úgy általában másokat.

Mihez nyújtott Fekete-Győr támogatást?

Valamihez, amit valakik elkövethettek volna. Egyébként azt a valamit valakik elkövették? Nem, nem követték el, hiszen ilyen bűncselekmény, amelyhez Fekete-Győr adott volna pszichikai támogatást, nem szerepelt a bíróság előtt.

Putyin bírósága se sokkal rosszabb. Már a gondolatért is börtönbe zárnak.

Pár nap múlva Varju Laci ügyében hirdetnek ítéletet.

Talán emlékeznek rá, hogy sok évvel ezelőtt, az úgynevezett rabszolgatörvény ellen tiltakozó tömeg az MTVA kunigundai székháza elé vonult, hogy a televízióban beolvastassa a tüntetők véleményét. Több országgyűlési képviselő jogszerűen bement a székházba, hogy ott találkozzanak a bent tartózkodó vezetőkkel.

A képviselők és a tévé biztonsági emberei között vita alakult ki, a biztonsági őrök erőszakkal akarták megállítani a képviselőket,

Varju Lacit egyenesen a földre teperték.

Most ki ellen folyik eljárás? Azok ellen, akik a képviselőt, egy hivatalos személyt bántalmaztak?

Nem. Hanem Varju ellen, aki nem hagyta magát. A tévé azzal védekezik, hogy úgy kezdődött az egész csetepaté, hogy a képviselő nem volt hajlandó elviselni a vele szemben alkalmazott erőszakot.

Fekete-Győr és Varju még nincs börtönben.

Bár ott akarják látni őket.

Nem kell szégyenlősnek lenni. Jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét.
Jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban.”

(Gyurcsány Ferenc/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek