Döntött a bíróság: Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást

Fekete-Győr András egy több mint 4 évvel ezelőtti tüntetés kapcsán került a bírák elé.

Megírtuk, hogy tavaly május 26-án hirdetett ítéletet Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ügyében a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A Momentum volt elnökét hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolták, ám az elsőfokú bíróság kimondta, hogy Fekete-Győr nem követett el hivatalos személy elleni erőszakot. A vádemelés a 2018-as decemberi, a rabszolgatörvény elleni demonstráción eldobott füstgránát miatt történt.

Bár tavaly májusban felmentették Fekete-Győrt a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól, az ügyészség fellebbezett, így most újabb ítélet született. A két vádlott a bíróságon úgy nyilatkozott, hogy nem ártottak senkinek és nem is állt szándékukban hasonlót tenni. Fekete-Győr András hozzáfűzte, hogy ő csupán a véleménynyilvánítás szabadságával élt, amikor részt vett a demonstráción.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn úgy ítélte meg, hogy mindkét személy bűnös hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Fekete-Győr András

egy év börtönbüntetést kapott, amelyet két év próbaidőre felfüggesztettek.

Szarvas Koppány Bendegúz esetében maradt a korábbi ítélet, azaz az felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, de közben Fekete-Győr András a védőjével fellebbezett, így az ítélőtáblán folytatódik majd az ügy.

(via Index/Nyugati Fény)

Valódi Hírek