Meggajdult Kocsis Máté? Valami nem stimmel a friss bejelentésével

Ez több mint furcsa!

Záporoztak Kocsis Máté bejelentései

Mint már ismert, Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok. Emellett a Fidesz elnökségének javaslata szerint Deutsch Tamás lehet a párt EP-listavezetője.

Mindezt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be csütörtök délután. Orbán Viktorék Mészáros Lőrinc egyik vidéki szállodájában tanácskoztak.

Kocsis a csütörtöki sajtótájékoztatón közölte: a Fidesz szerint Varju Lászlónak távoznia kell (sic!) a közéletből. Kocsis mondandójához hozzátette, Fekete-Győr Andrást, a Momentum egykori elnökét is lemondásra szólítják fel.

Mi történt a Fővárosi Ítélőtáblán?

Mint írtuk, a bíróság csütörtökön hozott ítéletet Varju László ügyében. A Demokratikus Koalíció politikusát néhány éve

egy tüntetés során a földre terítették, és bántalmazták

az MTVA kunigundai székházának biztonsági emberei. Most Varju ellen folyik eljárás testi sértés és garázdaság gyanúja miatt, az érintett biztonsági őrök ellen azonban semmilyen büntetőfolyamat nem zajlik.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon bűnösnek mondta ki Varju Lászlót testi sértés, garázdaság, valamint a választás rendje elleni bűncselekmény miatt. Az ellenzéki képviselőt 900 ezer forintos pénzbírság megfizetésére kötelezték.

Varju László csütörtök délután közölte, hogy fellebbez az ítélet ellen, harcolni fog az igazságért.

Tovább is van, mondjam még?

A Fidesz szerint a baloldal gerjeszti a közéleti erőszakot (sic!), így annak beszüntetését (sic!) kérte a pártoktól.

Kocsis elmondta, a „gyermekvédelmi” (értsd: a gyermekeket a legkevésbé sem védő, ellenben melegellenes) törvényen régóta dolgoznak, azonban (lakossági nyomásra – a szerk.) tervezik a második gyermekvédelmi csomag elfogadását. Valami nem stimmel tehát a „nagy” bejelentéssel, ugyanis a szigorítást éppen a kormánypárti ped0filbotrány után harcolták ki a civilek.

Elárulta, terítékre fog kerülni a tavaszi ülésszak során, hogy tovább szigorodnak majd a ped0fil cselekményekre vonatkozó büntetések.

A DK már benyújtotta a pedofilellenes törvénycsomagját

Novák Katalin lemondása előtt bejelentette a DK, hogy az Országgyűlés elé terjeszti a ped0filellenes törvénycsomagját. Emellett Dobrev Klára az Európai Bizottságnál kezdeményezte, hogy a ped0fília mellett annak segítését is minősítsék európai bűncselekménnyé. Mint részletezte, azt szeretné elérni, hogy a ped0fil-bűncselekményt elkövető és az őt segítők is ugyanolyan szigorú büntetést kapjanak.

Kapcsolódó: Dobrev Klára bemutatta az árnyékkormány 10 pontos gyermekvédelmi programját

(Index.hu/YouTube/Nyugati Fény)

Valódi Hírek