FRISS: Megvan a Fidesz köztársaságielnök-jelöltje

Sulyok Tamás a befutó. Cikkünk frissül.

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnöke lesz a kormánypártok jelöltje a köztársasági elnöki pozícióra. Ezt Kocsis Máté jelentette be, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón.

Orbánék elvonultak dönteni

Mint megírtuk, a héten a Fidesz frakciója ismét elvonul tanácskozni egy kormányközeli oligarcha luxusszállodájába. Tavaly ősszel még Hernádi Zsolt látta vendégül Orbán Viktor pártjának frakcióját az esztergomi Grand Hotelben, ám a mostani gyűlést már a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egyik Balatonalmádiban található szállodájában tartják meg.

Itt értekeztek többek között arról, hogy kit jelölnek köztársasági elnöknek, miután Novák Katalin február elején belebukott egy megdöbbentő kegyelmi döntésbe.

A képen Sulyok Tamás, a Fidesz köztársaságielnök-jelöltje látható mereven néz maga elé a háttérben piros fehér zöld magyar zászló

A képen Sulyok Tamás, a Fidesz köztársaságielnök-jelöltje látható

Kicsoda Sulyok Tamás?

1980-ban szerzett jogi diplomát a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Pályáját bírósági fogalmazóként kezdte a Csongrád Megyei Bíróságon. 1982-ben jogi szakvizsgát tett, majd 1991-ig jogtanácsosként dolgozott. 1991 és 1996 között a Sulyok–Japport, majd 1997-től a Sulyok és Ádám Ügyvédi Iroda ügyvédjeként dolgozott.

KAPCSOLÓDÓ: Deutsch Tamás vezeti majd a Fidesz EP-listáját

Ő látta el 1998 és 2002 között a szegedi önkormányzat jogi képviseletét. Egészen alkotmánybíróvá választásáig ügyvéd volt. 2000 és 2014 között osztrák tiszteletbeli konzul volt. 2004-ben az ELTE ÁJK Jogi Továbbképző Intézetben európai jogi szakjogász képesítést szerzett. 2005 szeptembere óta – meghívott előadóként – alkotmányjogot oktat, szemináriumot és fakultatív kollégiumot tart a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karán. 2013-ban PhD fokozatot szerzett a Szegedi Tudományegyetemen – írja a Wikipedia.

(MTI/Index.hu/YouTube/Nyugati Fény)

Valódi Hírek